Paistettu suolainen Myllyn Paras Pyöreä Piirakkapohja täytetään kypsytetyillä kasviksilla ja tuoresalaatilla. Salaattipiirakka on värikästä ja raikasta lounasruokaa.

Ainekset 8 annosta

n. 5
dl
erilaisia salaatteja mm. punasalaattia, vuonankaalia ja pinaatinlehtiä
100
g
kirsikkatomaatteja
2-3
raitajuuresta
1
punasipuli
1
porkkanaa
2-3
rkl
oliiviöljyä
100
g
papuja
mustapippuria

Ohje

  1. Painele sulanut huoneenlämpöinen taikina piirakkavuoan (ø 28-29 cm, reuna noin 3 cm) pohjalle ja reunaan. Halutessasi voit ripotella pohjan päälle esimerkiksi juustoraastetta tai seesamin- tai kurpitsansiemeniä.
  2. Jotta piirakan reunat pysyvät paiston aikana ylhäällä, laita foliosta puristelemalla muotoiltu rengas painamaan reunoja. Paista pohjaa 180-asteisessa kiertoilmauunissa n. 12-15 minuuttia. Irrota foliot heti uunista ottamisen jälkeen, koska muuten ne tarttuvat taikinaan kiinni.
  3. Täytä piirakkapohja salaateilla, pannussa paistetuilla juureksilla ja sipulilla sekä suolalla maustetuilla, höyrytetyillä pavuilla. Mausta salaattipiirakka mustapippurilla ja oliiviöljyllä.
Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.