erilaisia salaatteja mm. punasalaattia, vuonankaalia ja pinaatinlehtiä
100
g
kirsikkatomaatteja
2-3
raitajuuresta
1
punasipuli
1
porkkanaa
2-3
rkl
oliiviöljyä
100
g
papuja
mustapippuria
Ohje
Painele sulanut huoneenlämpöinen taikina piirakkavuoan (ø 28-29 cm, reuna noin 3 cm) pohjalle ja reunaan. Halutessasi voit ripotella pohjan päälle esimerkiksi juustoraastetta tai seesamin- tai kurpitsansiemeniä.
Jotta piirakan reunat pysyvät paiston aikana ylhäällä, laita foliosta puristelemalla muotoiltu rengas painamaan reunoja. Paista pohjaa 180-asteisessa kiertoilmauunissa n. 12-15 minuuttia. Irrota foliot heti uunista ottamisen jälkeen, koska muuten ne tarttuvat taikinaan kiinni.
Täytä piirakkapohja salaateilla, pannussa paistetuilla juureksilla ja sipulilla sekä suolalla maustetuilla, höyrytetyillä pavuilla. Mausta salaattipiirakka mustapippurilla ja oliiviöljyllä.
Kommentteja ja keskustelua