Salaattipiirakka

Salaattipiirakka
8 annosta
1kplMyllyn Paras Ruokapiirakkataikina (400 g)
tai Neljän Viljan Ruokapiirakkataikina (400 g)
n. 5 dlerilaisia salaatteja mm. punasalaattia, vuonankaalia ja pinaatinlehtiä
100gkirsikkatomaatteja
2-3raitajuuresta
1punasipuli
1porkkanaa
2-3rkloliiviöljyä
100gpapuja
mustapippuria

Valmistusohje

Painele sulanut huoneenlämpöinen taikina piirakkavuoan (ø 28-29 cm, reuna noin 3 cm) pohjalle ja reunaan. Halutessasi voit ripotella pohjan päälle esimerkiksi juustoraastetta tai seesamin- tai kurpitsansiemeniä.

Jotta piirakan reunat pysyvät paiston aikana ylhäällä, laita foliosta puristelemalla muotoiltu rengas painamaan reunoja. Paista pohjaa 180-asteisessa kiertoilmauunissa n. 12-15 minuuttia. Irrota foliot heti uunista ottamisen jälkeen, koska muuten ne tarttuvat taikinaan kiinni.

Täytä piiraspohja salaateilla, pannussa paistetuilla juureksilla ja sipulilla sekä suolalla maustetuilla, höyrytetyillä pavuilla. Mausta mustapippurilla ja oliiviöljyllä.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)