Juustosalaatti-tuorepiirakka

Suolaiset piirakat
1 piirakkavuoka, halkaisija n. 26-28 cm
1kplMyllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaa (400 g)
tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Salaatti:
50gfriseesalaattia
25grucolaa
3dlMyllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia (keitettynä)
75gmozzarellajuustoa
n.1dlmansikoita tai hedelmäpaloja
tuoretta basilikaa
Kastike:
2dlkermaviiliä
½dlmansikkasurvosta
1rklsokeria
½tlsuolaa
tlchilipippuria

Valmistusohje

Painele sulanut taikina piirakkavuoan (reunan korkeus ainakin 3 cm) pohjalle ja reunoille.

Jotta piirakan reunat pysyvät paiston aikana ylhäällä, laita foliosta muotoiltu rengas painamaan reunoja.

Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla n. 12 minuuttia.

Keitä makaronit pohjan kypsyessä pakkauksen ohjeen mukaan väljässä vedessä, huuhtele kylmällä vedellä lävikössä.

2 dl:sta raakaa sydän makaronia saat 3 dl kypsää makaronia.

Irrota piirakkapohjasta foliot heti uunista ottamisen jälkeen, jotta ne eivät tartu kiinni taikinaan.

Anna piirakkapohjan jäähtyä.

Täytä piirakkapohja kauniisti salaattiaineksilla ennen tarjoilua.

Koristele basilikan lehdillä.

Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike salaatin joukkoon tai tarjoile erikseen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)