Texmex-salaattipiirakka

Texmex-salaattipiirakka
1kplMyllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaa (400 g)
tai Myllyn Paras Ruokapiirakkataikinaa (400 g)
Guacamole:
½punasipuli
½punainen chili
1tomaatti
2-3kypsää avokadoa
1rkloliiviöljyä
1limen mehu
mustapippuria
suolaa
Salsa:
2-3tomaattia
½punasipuli
1valkosipulinkynsi
½punainen chili
½limen mehu
1rkloliiviöljyä
¼dlkorianteria
¼tlsuolaa
ripaus mustapippuria
Salaattiainekset:
salaattisekoitus
jauhelihaa
kurkkua
kirsikkatomaattia
maissia
nachoja

Valmistusohje

Painele sulanut huoneenlämpöinen taikina piirakkavuoan (ø 28-29 cm, reuna noin 3 cm) pohjalle ja reunaan. Jotta piirakan reunat pysyvät paiston aikana ylhäällä, laita foliosta puristelemalla muotoiltu rengas painamaan reunoja. Paista pohjaa 180-asteisessa kiertoilmauunissa n. 12-15 minuuttia. Irrota foliot heti uunista ottamisen jälkeen, koska muuten ne tarttuvat taikinaan kiinni.

Taikina ja folio

Pohjan jäähtyessä valmista guacamole: Pilko sipuli, chili (poista ensin siemenet) ja tomaatti pieniksi paloiksi. Halkaiset avokadot, poista siemenet ja koverra hedelmäliha kulhoon. Hienonna avokado sileäksi. Sekoita sipuli-, chili- ja tomaattipalat sekaan ja kaada joukkoon oliiviöljy ja limen mehu. Mausta ripauksella mustapippuria ja suolaa. Sekoita hyvin.

Valmista salsa: Poista tomaateista siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Hienonna punasipuli sekä valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Hienonna hieman korianteria ja sekoita kaikki keskenään. Lisää sekaan limen mehu, suola, pippuri sekä oliiviöljy ja sekoita.

Paista jauheliha pannulla kypsäksi ja mausta makusi mukaan.

Irrota kypsä ja jäähtynyt piirakkapohja vuoasta ja siirrä lautaselle. Levitä guacamolea pohjalle. Laita kerroksittain salaattisekoitusta, jauhelihaa, salsaa, maissia, kuutioitua kurkkua, nachoja.

VINKKI: Voit lisätä piirakkaan myös fetakastikkeen. Valmistat herkullisen fetakastikkeen seuraavanlaisesti: 200 g fetajuustoa, 3 rkl kreikkalaista jogurttia, ruokalusikallinen oliiviöljyä, pippuria, suolaa. Murskaa fetajuusto, laita muut ainekset sekaan ja sekoita. Anna maustua hetki. 

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)