Vuodenvaihteen Texmex-piirakka

Vuodenvaihteen Tex-Mex piirakka
  • Maistuva piirakka vuodenvaihteen illanistujaisiin syntyy käyttämällä loput kinkut, savukalat tai kalkkunat piirakkaan ja maustamalla piirakka hyvin.
  • Piirakkapohjan voit leipoa itse tai käyttää valmista Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa.
  • Tarjoile Uuden Vuoden Pastasalaatin kanssa, katso resepti tästä.
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
125gmargariinia tai voita
1muna
1dlkevytkermaa tms.
TAI
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Leivitykseen:
voita tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
Texmex-täyte:
1rklmargariinia tai öljyä
n.500gkinkkua, kalkkunaa, savukalaa
100gpakastesipulikuutioita tai 1 sipuli
3-4valkosipulinkynttä
2rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dl(mietoa) taco- tai salsakastiketta
2dlvettä
1liemikuutio tai 1 rkl fondia
1tlpippuriseosta tai mustapippuria
½tlchilijauhetta tai pala chilipaprikaa
1tlbasilikaa
250gwokkivihanneksia
2munaa
Päälle:
1dljuustoraastetta

Valmistusohje

Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.

Tai käytä valmista pakastetaikinaa: sulata se ja muotoile piirakkavuokasi pohjalle.

Valmista täyte paistamalla hienonnetut sipulit, lisää liha-, kalkkuna- tai kalasuikaleet ja paista seosta hetki. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita ne lihan tms. sekaan. Lisää tacokastike ja vesi sekä mausteet ja vihannekset. Anna täytteen saostua ja kypsyä n. 5 min. Ota seos pois liedeltä ja sekoita siihen munat.

Levitä täyte piirakkapohjalle, ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 40-45 min.

VINKKI: Sopii myös Pikkupiiraisiin. Tee reseptillä n. 20 kpl pikkupiiraita muffinipellin koloihin tai foliovuokiin vuoraamalla taikinalla reunat ja laittamalla täytteet keskelle, paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Aivan sikahyvää! Muutamalla jalopenosiivulla höystettynä!