Vuodenvaihteen Texmex-piirakka

Myllyn Paras

Maistuva piirakka vuodenvaihteen illanistujaisiin syntyy käyttämällä loput
kinkut, savukalat tai kalkkunat piirakkaan ja maustamalla piirakka hyvin.

Piirakkapohjan voit leipoa itse tai käyttää valmista Myllyn Paras Pyöreä
Piirakkataikinaa.

Tarjoile Uuden Vuoden Pastasalaatin kanssa, katso resepti tästä.

piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
125gmargariinia tai voita
1muna
1dlkevytkermaa tms.
TAI
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Leivitykseen:
voita tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
Texmex-täyte:
1rklmargariinia tai öljyä
n.500gkinkkua, kalkkunaa, savukalaa
100gpakastesipulikuutioita tai 1 sipuli
3-4valkosipulinkynttä
2rklMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dl(mietoa) taco- tai salsakastiketta
2dlvettä
1liemikuutio tai 1 rkl fondia
1tlpippuriseosta tai mustapippuria
½tlchilijauhetta tai pala chilipaprikaa
1tlbasilikaa
250gwokkivihanneksia
2munaa
Päälle:
1dljuustoraastetta

Valmistusohje

Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin
pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran,
että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean
piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tai käytä valmista
pakastetaikinaa: sulata se ja muotoile piirakkavuokasi pohjalle.

Valmista täyte paistamalla hienonnetut sipulit, lisää liha-, kalkkuna- tai kalasuikaleet ja paista seosta hetki. Ripottele päälle
jauhoja ja sekoita ne lihan tms. sekaan. Lisää tacokastike ja vesi sekä mausteet
ja vihannekset. Anna täytteen saostua ja kypsyä n. 5 min. Ota seos pois liedeltä
ja sekoita siihen munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, ripottele pinnalle
juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla 40-45 min.

VINKKI: Sopii myös Pikkupiiraisiin. Tee reseptillä
n. 20 kpl pikkupiiraita muffinipellin koloihin tai foliovuokiin vuoraamalla
taikinalla reunat ja laittamalla täytteet keskelle, paista 225-asteisen uunin
keskitasolla n. 15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Aivan sikahyvää! Muutamalla jalopenosiivulla höystettynä!