Uuden Vuoden Pastasalaatti

Uuden Vuoden Pastasalaatti

Tee kunnon annos salaattia uuden vuoden tms. illanistujaisiin. Pasta tuo ruokaisuutta, varsinkin jos vaihtoehtona on tumma kuitupitoinen pasta. Tässä reseptissä pasta tuo kuidun  lisäksi myös makua, koska pasta itsessään on maustettu tomaatilla ja chilillä. Kun kastikkeen laittaa etukäteen salaatin joukkoon, se maustaa mukavasti salaattia.

noin 6:lle
4dlMyllyn Paras Tomaatti-Chilipastaa
200gsavupalvikinkkua
½kurkku
200gpakastemaissia
100gpurjosipulia (½ pieni)
100graejuustoa
1omena
1punainen paprika
Kastike:
1dlrypsi- tai camelinaöljyä
½dlviinietikkaa
2rklsokeria
1tlviherpippuria
½-1tlyrttisuolaa

Valmistusohje

Keitä pasta ohjeen mukaan, huuhdo kylmällä vedellä ja valuta lävikössä. Kuutioi tai suikaloi ainekset ja sekoita ne kulhossa pastan kanssa.  Valmista salaatinkastike ja tarkista sen maku mieleiseksi. Sekoita kastike salaatin sekaan ja anna makujen vetäytyä jääkaapissa mielellään vähintään tunnin.

VINKKI: Saat vaihtelua lisäämällä nuorille ja lapsille kinkun sijaan/lisäksi nakkeja tai lihapullia pilkottuna.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

On aivan mahtavaa, kun saa näitä kuitupitoisia pastoja. Meillä niistä on tullut kovin suosittuja. Patikoinnilla Lapissa, tein aamuisin evääksi pastasalaatin. Niistä saa mukavasti yllätysvieraillekin äkkiä tarjottavaa, kun pitää valikoimaa kaapissa. Aina lisäkkeitä löytyy pakasteesta ja säilykkeistä. Uuden vuoden pastasalaatti menee heti testiin jo joulun aikana.