Ainekset 10-14 annosta annosta

1-2
kukkakaalia pieninä paloina
2
prk
ananaspaloja omassa liemessä
400-500
g
juustoa kuutioina, esim. emmentalia, kevyt goudaa tms.
2
rapeaa amerikansalaattikerää
1
kiinteä kurkku
Lisäksi:
hienonnettua persiljaa
2-3
dl
hassel- tai muita pähkinöitä kevyesti rouhittuna
2-4
rs
kirsikkatomaatteja
Kastike:
1
dl
ananaksen lientä
½-1
dl
valkoviinietikkaa
1-2
dl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Kaada lävikköön, jäähdytä kunnolla kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kaada isoon kulhoon ja lisää joukkoon ananaspalat ja kukkakaalinnuput.

  2. Sekoita kastike ja kaada siitä puolet pastan joukkoon. Kuutioi juusto ja rouhi pähkinät, ja nosta ne erillisiin kulhoihin. Peitä astiat kelmulla ja säilytä kylmässä paitsi pähkinät.

  3. Edellä mainitut työt voit tehdä jo edellisenä päivänä. Voit myös halutessasi suikaloida salaatin ja kurkun edellisenä iltana, mutta parempana ne pysyvät, jos teet työn vasta tarjoilupäivänä.

  4. Sekoita juustokuutiot, salaatti ja kurkku pastan joukkoon ja lisää loput kastikkeesta. Maistele ja lisää tarvittaessa pippuria tai suolaa. Ripottele pinnalle persiljaa.

  5. Tarjoa kirsikkatomaatit (voit toki halkaista ja lisätä ne salaatin joukkoonkin) ja pähkinät erikseen (silloin myös pähkinäallergiset voivat ottaa salaattia). Tarjoa salaatti esim. yrttisten sämpyläsolmujen kanssa.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.