Juhlapöydän pastasalaatti

Myllyn Paras
25 min, josta valmisteluaika 25 min
10-14 annosta
8dlMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
1-2kukkakaalia pieninä paloina
2prkananaspaloja omassa liemessä
400-500gjuustoa kuutioina, esim. emmentalia, kevyt goudaa tms.
2rapeaa amerikansalaattikerää
1kiinteä kurkku
Lisäksi:
hienonnettua persiljaa
2-3dlhassel- tai muita pähkinöitä kevyesti rouhittuna
2-4rskirsikkatomaatteja
Kastike:
1dlananaksen lientä
½-1dlvalkoviinietikkaa
1-2dlrypsiöljyä
1tlsuolaa
mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Kaada lävikköön, jäähdytä kunnolla kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kaada isoon kulhoon ja lisää joukkoon ananaspalat ja kukkakaalinnuput.

  2. Sekoita kastike ja kaada siitä puolet pastan joukkoon. Kuutioi juusto ja rouhi pähkinät, ja nosta ne erillisiin kulhoihin. Peitä astiat kelmulla ja säilytä kylmässä paitsi pähkinät.

  3. Edellä mainitut työt voit tehdä jo edellisenä päivänä. Voit myös halutessasi suikaloida salaatin ja kurkun edellisenä iltana, mutta parempana ne pysyvät, jos teet työn vasta tarjoilupäivänä.

  4. Sekoita juustokuutiot, salaatti ja kurkku pastan joukkoon ja lisää loput kastikkeesta. Maistele ja lisää tarvittaessa pippuria tai suolaa. Jos salaatti tuntuu kuivalta, sekoita vähän lisää kastiketta. Ripottele pinnalle persiljaa.

  5. Tarjoa kirsikkatomaatit (voit toki halkaista ja lisätä ne salaatin joukkoonkin) ja pähkinät erikseen (silloin myös pähkinäallergiset voivat ottaa salaattia). Tarjoa salaatti esim. yrttisten sämpyläsolmujen kanssa.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)