Lämmin pastasalaatti

Myllyn Paras
4:lle
n.300gMyllyn Paras Täysjyvä Fusilli Makaronia
tai Tumma Makaronia
2sipulia
4-5rklrypsiöljyä
4tomaattia
1salaatinkerä
1-2porkkanaa
½-1ruukkua tai 2 tl kuivattua basilikaa
2-3rklviinietikkaa
n.50gemmentalia, parmesaania tai muuta juustoa lastuina tai 1 rs raejuustoa
suolaa
musta- tai valkopippuria

Valmistusohje

Laita pastavesi kiehumaan. Käsittele kasvikset. Viipaloi
sipulit ja kuullota niitä hetken aikaa öljyssä. Jos käytät kuivattua basilikaa,
ripottele se pehmenneiden sipulirenkaiden joukkoon. Raasta porkkanat, lohko
tomaatit ja revi salaatti. Höylää juustosta lastuja esim.
perunankuorimaveitsellä.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja
valuta. Kumoa pasta isoon kulhoon ja lisää joukkoon saman tien kuullotetut
sipulirenkaat öljyineen. Pirskota sekaan viinietikka ja ripsauta joukkoon suolaa
ja pippuria. Sekoita.

Lisää tomaattilohkot, salaatti, raejuusto, jos käytät sitä,
sekä tuoreet basilikan lehdet. Sekoita kevyesti. Kun käytät kovasta juustosta
höylättyjä lastuja, lisää osaa salaattiin ennen sekoittamista ja osa vasta
pinnalle. Nauti salaatti saman tien haaleana.

VINKKI: Salaattiin sopivat myös muut
kasvikset esim. kurkku- ja/tai paprikakuutiot. Voit valmistaa salaatin hyvin
myös edellisenä päivänä jääneestä pastasta. Lisää se "piristymään" pannulle
kuullotettujen sipulien joukkoon.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)