Lämmin fusilli-pastasalaatti

Lämmin fusilli-pastasalaatti
20 min, josta valmisteluaika 20 min

Lämmin salaatti on oiva lisuke pääruoalle tai maistuva viileämmän kelin alkuruoka. Salaatin aineksia paistetaan hyvin nopeasti kuumalla pannulla ja joukkoon lisätään pastaa sekä manteleita tai pähkinöitä. Makua ja täyteläisyyttä tuo vuohenjuusto. Näyttävän koristelun saa granaattiomenansiemenillä, mutta myös kotimaiset marjat sopivat hyvin koristeeksi antamaan kirpeän makulisän salaatille.

3–4 annosta alkupalaksi tai lisäkkeeksi
Pasta:
4dlMyllyn Paras Kierrepastaa
vettä, suolaa
Lisäksi salaattiin:
100gpurjosipulia
1kesäkurpitsa (n. 250 g)
1iso keltainen tai oranssi paprika
3rkloliiviöljyä
½-1tlrouhittua mustapippuria
½tlsuolaa
(ripauschilijauhetta)
1dlmanteleita tai suolapähkinöitä
200gvuohenjuustokuutioita
n.1dlgranaattiomenan siemeniä tai marjoja
Päälle:
2rklbalsamicoa

Valmistusohje

  1. Laita vesi kiehumaan ja lisää pastat kiehuvaan veteen. Keitä n. 7 minuuttia. Valuta kypsästä pastasta vesi pois. 

  2. Suikaloi purjo, kesäkurpitsa ja paprika. Puolita mantelit tai pähkinät. Jos käytät granaattiomenaa, irrota siitä noin 1 dl siemeniä.

  3. Kuumenna öljy isolla pannulla tai paistokasarissa. Lisää suikaloidut kasvikset ja paista 3–5 minuuttia. Rouhi joukkoon mustapippuria ja mausta suolalla. Mikäli olet mausteisen ruoan ystävä, lisää ripaus tai kaksi chilijauhetta. Nosta pannu pois liedeltä ja nostele joukkoon keitetty pasta, mantelit tai pähkinät ja vuohenjuustokuutiot. 

  4. Jaa salaatti annoslautasille tai laita tarjolle kulhoon. Ripottele päälle granaattiomenan siemeniä tai marjoja. Pirskottele päälle vielä balsamicoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)