Evässalaatit lasitölkeissä

Evässalaatit lasitölkeissä
  • Valmista evässalaatti muodikkaasti lasitölkkiin. 
  • Myös muut hyvin suljettavat purkit sopivat mainiosti eväsrasioiksi.
  • Salaatteihin sopivat ruokaisuutta lisäämään täysjyväpastat ja suurimot. Tässä on käytetty Myllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia, joka on runsaskuituista kurkumaa sisältävää kauniin keltaista tummaa pastaa, Myllyn Paras Tummaa Makaronia ja Myllyn Paras Irtonaisia Riisi+Ohraa.
  • Valitse salaattiaineita sen mukaan, mitä kaapista tekohetkellä hyvin löytyy, niin vältät hävikkiä.
3 erilaista annossalaattia evääksi
Kanapasta-tölkkisalaatti
100gkesäkurpitsaa
50ghienonnettua sipulia
1-2dlkeitettyä Myllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia
5-6minitomaattia pilkottuna
100gpaistettuja, maustettuja kanafileepaloja
1-2dlrapeaa salaattia revittynä
Feta-kasvis-tölkkisalaatti
1porkkana raasteena
1-2dlkeitettyä Myllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
50gsipulinvarsia tai purjosipulia renkaina
1keltainen paprika kuutioina
1dlfetajuustoa kuutioina
1-2dlrucolaa revittynä
Kinkku-makaroni-tölkkisalaatti
1omena raasteena
1punainen paprika kuutioina
1-2dlkeitettyä Myllyn Paras Tumma Makaronia
10cmtuoretta tai herkkukurkkua kuutioina
(50gfenkolia kuutioina)
100gkinkkua kuutioina
1dlviinisuolaheinä- tai basilikasilppua
Kastike (3 annokselle)
1dlsitrus- tai avokadoöljyä
½dlsitruunan- tai limetinmehua
1rklhunajaa tai tummaa sokeria
½-1tlhienonnettua pippurisekoitusta tai chilimaustetta

Valmistusohje

Esivalmistele ainekset ohjeiden mukaisesti eli keitä pasta tai suurimot (mikäli tähdepastaa tai -suurimoita ei ole jäljellä), raasta juurekset, pilko kasvikset ja yrtit sekä kypsennä tarvittaessa lihasuikaleet. Valmista myös salaatinkastike ja maista sille mieluinen maku.

Ohjeet on suunniteltu n. 4 dl:n lasitölkkeihin. Kokoa aina yksi salaatti yhteen tölkkiin. Voit käyttää salaatin kokoamisessa ohjeiden järjestystä tai luoda omia raikkaita väriyhdistelmiä.

Kaada lopuksi salaattikastiketta tölkkiin salaatin päälle, sulje tölkki ja laita viileään, esim. jääkaappiin. Ota mukaan evääksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)