Pastasalaatti romana-salaatilla

Romana-pastasalaatti
15 min, josta valmisteluaika 15 min

Pastasalaatti sopii moneen - ruokaisaksi lounassalaatiksi, koko perheen päivälliseksi tai juhlien seisovaan pöytään. Vaihtelua ja leikkisää ilmettä salaattiin saat erilaisilla kuviopastoilla: lapsiperheille Eläinmakaroneja ja omalle rakkaalle Sydän Makaronia tai Kukka Makaronia.

Kun keität pastaa salaattiin, jätä se hyvin "al dente" - hieman perusohjetta lyhyempi keittoaika riittää. Pastasalaatin voi valmistaa ajoissa jääkaappiin maustumaan. Jos laitat mukaan salaatin lehtiä, lisää ne vasta lopuksi - muuten ne vettyvät ikävän näköisiksi.

noin 8:lle
4dlMyllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia
tai Vekkuli Eläinmakaronia
vettä
suolaa
100-150gmeetvurstia
n.15cmpurjosipuia (n. 100 g)
½pspakasteherneitä (100 g)
2tomaattia
2varsisellerin vartta (tai 1 omena)
(1½dlcashew-pähkinöitä tai mustia oliiveja)
1sidesalaattiruukku (romana)
Kastike:
dlpunaviinietikkaa
dlöljyä
dlsinappia
dlsokeria
tlchilijauhetta
tljauhettua punapippuria (tai mustapippuria)
(4valkosipulinkynttä)

Valmistusohje

  1. Laita makaronit kypsymään kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan välillä sekoittaen. Suikaloi sillä aikaa metvursti ja purjosipuli, lohko tomaatit ja viipaloi selleri. Kiehauta ja jäähdytä pakasteherneet.

  2. Kaada makaronit lävikköön valumaan ja huuhdo kylmällä juoksevalla vedellä. Sekoita kaikki salaatin ainekset. Valmista kastike sekoittaen kaikki salaatin ainekset esim. pieneen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti kastike sekaisin.

  3. Kaada kastike salaatin sekaan. Voit käyttää myös kaupan valmista salaatinkastiketta (n. 1 dl) ja sekoittaa sen pastasalaattiin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)