Romana-pastasalaatti

Romana-pastasalaatti

Kun keität pastaa salaattiin, jätä se hyvin "al dente" eli hieman perusohjetta lyhyempi keittoaika riittää. Kuviopastat sopivat hyvin salaatteihin, esim. lapsiperheille Eläinmakaroneja tai tytöille/rakkaille Sydän Makaronia, naisille Kukka Makaronia jne. Salaatin voi valmistaa ajoissa jääkaappiin maustumaan, mutta mikäli siihen tulee salaatin lehtiä, lisää ne vasta lopuksi (muuten vettyvät ikävän näköisiksi).

noin 8:lle
4dlMyllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia
tai Vekkuli Eläinmakaronia
vettä
suolaa
100-150gmeetvurstia
n.15cmpurjosipuia (n. 100 g)
½pspakasteherneitä (100 g)
2tomaattia
2varsisellerin vartta (tai 1 omena)
(1½dlcashew-pähkinöitä tai mustia oliiveja)
1sidesalaattiruukku (roman)
Kastike:
dlpunaviinietikkaa
dlöljyä
dlsinappia
dlsokeria
tlchilijauhetta
tljauhettua punapippuria (tai mustapippuria)
(4valkosipulinkynttä)

Valmistusohje

Laita makaronit kypsymään kiehuvaan suolalla maustettuun veteen ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan välillä sekoittaen. Suikaloi sillä aikaa metvursti ja purjosipuli, lohko tomaatit ja viipaloi selleri. Sulata pakasteherneet. Kaada makaronit lävikköön valumaan ja huuhdo kylmällä juoksevalla vedellä.  Sekoita kaikki salaatin ainekset.  Valmista kastike sekoittaen kaikki salaatin ainekset esim. pieneen lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti kastike sekaisin. Kaada kastike salaatin sekaan. Voit käyttää myös kaupan valmista salaatinkastiketta (n. 1 dl) ja sekoittaa sen salaattiin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)