Vadelmainen valkosuklaa-juustokakku on upea kesäherkku, jonka voit koristella niillä marjoilla, joita kulloinkin on saatavilla.

Ainekset 10:lle annosta

Pohja:
2
munaa
¾
dl
sokeria
1
tl
leivinjauhetta
Kostutus:
½
dl
maitoa
1
tl
vaniljasokeria
Täyte:
4
liivatelehteä + vettä
dl
vispikermaa
200
g
tuorejuustoa
1
appelsiinin raastettu kuori
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
tomusokeria
150
g
valkosuklaata
½
dl
appelsiinimehua
Pinnalle:
100-150
g
vadelmia
Koristeluun:
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 24 cm irtopohjakakkuvuokaan. Paista 200-asteessa noin 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Ota pohja vuoasta. Leikkaa vuokaan leivinpaperi ja laita pohja takaisin vuokaan.

  3. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

  4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

  5. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri.

  6. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa välillä sekoitellen.

  7. Lisää valkosuklaa joukkoon ja sekoita. Tarkista maku.

  8. Kuumenna appelsiinimehu mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Tiputa vadelmat täytteeseen siten, että osa vadelmista jää näkyviin ja osa painuu täytteeseen.

  9. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

  10. Irrota kakku veitsellä vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

  11. Koristele halutessasi mintunlehdillä tai sitruunamelissalla.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.