Vadelmainen valkosuklaa-juustokakku

vadelmainen valkosuklaakakku

Vadelmainen valkosuklaa-juustokakku on upea kesäherkku, jonka voit koristella niillä marjoilla, joita kulloinkin on saatavilla.

10 annosta
Pohja:
2munaa
¾dlsokeria
¾dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1tlleivinjauhetta
Kostutus:
½dlmaitoa
1tlvaniljasokeria
Täyte:
4liivatelehteä + vettä
dlvispikermaa
200gtuorejuustoa
1appelsiinin raastettu kuori
1tlvaniljasokeria
½dltomusokeria
150gvalkosuklaata
½dlappelsiinimehua
Pinnalle:
100-150gvadelmia
Koristeluun:
tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 24 cm irtopohjakakkuvuokaan. Paista 200-asteessa noin 7-8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Ota pohja vuoasta. Leikkaa vuokaan leivinpaperi ja laita pohja takaisin vuokaan.

Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Raasta joukkoon hyvin pestyn appelsiinin kuori. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa välillä sekoitellen.

Lisää valkosuklaa joukkoon ja sekoita. Tarkista maku.

Kuumenna appelsiinimehu mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Tiputa vadelmat täytteeseen siten, että osa vadelmista jää näkyviin ja osa painuu täytteeseen.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku veitsellä vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristele halutessasi mintunlehdillä tai sitruunamelissalla.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)