Aioli

Aioli tarkoittaa kotoisesti valkosipulikastiketta. Tästä kaikkien tuntemasta kastikkeesta on olemassa monenlaisia reseptivariaatioita, mutta oliiviöljy ja valkosipuli ovat kuitenkin aiolin ehdoton perusta. Emulgointiaineena käytetään kananmunaa. Aioli monipuolinen kastike, joka sopii lähes mihin ruokaan vain.
Ainekset: | ||
2 | kpl | kananmunan keltuainen |
2 | rkl | sitruunan mehua |
1,5 | kpl | valkosipulinkynttä |
½ | tl | Dijon-sinappia |
2,5 | dl | oliiviöljyä |
suolaa ja pippuria |
Valmistusohje
1. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa niitä hieman.
2. Lisää tehosekoittimeen keltuaiset, puristettu sitruunanmehu, valkosipuli sekä Dijon-sinappi. Voit myös sekoittaa ainekset keskenään sähkövatkaimella.
3. Pyöritä tehosekoittimessa/sähkövatkaimella hitaalla teholla ja lisää hieman oliiviöljyä joukkoon.
4. Lisää oliiviöljyä vähitellen. Tee uusi lisäys aina kun edellinen oliiviöljymäärä on sekoittunut hyvin seokseen.
5. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla ja koristele tarjottaessa yrteillä.
VINKKI: Jos haluat ohentaa aiolia, lisää varovasti muutama tippa sitruunan mehua.
Kommentoi reseptiä