Valkosipulinyytit

Valkosipulinyytit
30 min, josta valmisteluaika 15 min
10-15 kpl
1pktMyllyn Paras Lehtitaikinalevyjä (500 g)
tai Torttutaikinalevyjä (500 g)
tai Voitaikinalevyjä (500 g)
Täyte:
n.200gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa
3-6valkosipulia
Voiteluun:
munaa
Koristeeksi:
seesamin- tai unikonsiemeniä

Valmistusohje

Leikkaa lehtitaikinalevyt kahtia neliöiksi. Käyttäessäsi torttu- tai voitaikinalevyjä voit kaaviloida niitä ⅓ pidemmiksi ensin ja sitten leikata kolmeksi neliöksi. Pistele neliöt haarukalla.

Laita kunkin neliön keskelle kuorittuja valkosipulin kynsiä kokonaisena (3-6 kpl / neliö) ja nokare juustoa. Nosta taikinaneliön kulmat ylös keskelle kostutetuin sormin nyytiksi.

Voitele munalla. Koristele halutessasi seesamin- tai unikonsiemenillä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin ruskeiksi. Tarjoile kuumina.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (5)

Ihania! Vähensin valkosipulin määrää niin, että jokaisessa oli noin kaksi puolikasta kynttä. Todella hyviä!
Mahtava makuyhdistelmä! Ohjeen juusto- ja valkosipulimäärää piti hieman pienentää, jotta nyytit pysyisivät kunnolla kiinni.
Tykkäsin reseptistä ensisilmäyksellä..Valkosipulia oli hiukan liian paljon, mutta muuten oli hyvää. Tarjosin illan-istujaisissa näitä ja kaikki ihastelivat niitä. Kiitos!!
Oli tosi hyvää!! Mun nyytit kyllä aukes, vain yksi pysyi kiinni. Kannattaa ripotella sitä fetajuustoa, muuten jää klimpiksi. Suosittelen!
Tosi hyviä ja maukkaita, suorastaan kielen vei mukanaan - näin valkosipulin ystävänä :) Suosittelen! ..ja varsinkin uunituoreina... nami!