Vihreää parsaa, hollandaisekastiketta ja kurkumanauhapastaa

Vihreää parsaa, hollandaisekastiketta ja kurkumanauhapastaa
45 min, josta valmisteluaika 40 min
n. 4:lle
Kurkumapasta:
5dlMyllyn Paras Durumvehnäjauhoja
1tlsuolaa
4munaa
2rklöljyä
1tlkurkumaa
Nopea hollandaisekastike:
4keltuaista
1rklvalkoviinietikkaa
3rklsitruunamehua
200gvoita
tlhienonnettua valkopippuria
1tlsuolaa
1tlsokeria
2rkltuoretta persiljaa
Vihreää parsaa:
2nippua tuoretta vihreää parsaa

Valmistusohje

  1. Mittaa jauhot, suola ja munat kulhoon, sekoita vähän puuhaarukalla. Mittaa päälle öljy ja kurkuma yhdessä niin, että kurkuma liukenee ensin öljyyn ja sekoita sen jälkeen jauhoseokseen. Alusta kiinteää taikinaa pari minuuttia käsin. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä hyvin ohueksi levyksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä n. 8 mm levyisiä pitkiä nauhoja. Voit valmistaa levyt myös pastakoneella. Kaaviloi tällöin taikina ohueksi levyksi 3–4 kertaa. Pastakoneella telojen väliä ohennetaan, kunnes haluttu paksuus on saavutettu ja lopuksi koneen nauhapastaterällä ajetaan nauhapastaa. Jätä pastanauhat pyyhkeen päälle odottamaan pastan keittämistä juuri ennen tarjoilua.

  2. Valmista hollandaisekastike. Mittaa kapeaan korkeaan blenderiin keltuaiset, etikka ja sitruunamehu. Surauta ne tasaiseksi. Sulata voi kiehuvaksi ja lisää joukkoon mausteet. Kaada kiehuva voi-mausteseos keltuaisseoksen joukkoon ohuena nauhana blenderin koko ajan käydessä.

  3. Huuhdo ja kuori parsat, poista puumaisin tyviosa. Keitä parsat juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä mieluiten pystyasennossa, nuppuosat ylöspäin, n. 6 minuuttia. Keitä samaan aikaan tuorepasta erikseen kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä n. 3 minuuttia.

  4. Kokoa annokset lautasille: nauhapastaa, parsaa ja hollandaisekastiketta.

Vinkki: Voit valmistaa saman annoksen käyttämällä valmista pastaa, esimerkiksi Myllyn Paras Täysjyvä Fusilli Makaronia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)