Parsarisotto

45 min, josta valmisteluaika 15 min
4-6:lle
4 | dl | Myllyn Paras Pitkäriisiä |
400 | g | tuoretta parsaa |
30 | g | voita |
2 | sipulia | |
2 | valkosipulinkynttä | |
9 | dl | vettä |
1 | kasvisliemikuutio (tai 1rkl kasvisfondia) | |
2 | dl | valkoviiniä |
50 | g | parmesanjuustoa |
½ | sitruunan mehu | |
tuoretta timjamia | ||
sitruunapippuria | ||
suolaa |
Valmistusohje
-
Laita vesi kiehumaan korkeaan kattilaan ja lisää suola. Kuori parsat kevyesti kuorimaveitsellä ja leikkaa niiden tyvestä n.1cm pala pois. Keitä parsoja muutama minuutti, valuta vesi ja jäähdytä hetki.
-
Pilko sipulit ja valkosipulit pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä hetki pannulla voissa ja lisää riisi. Lisää sekaan kasvisliemikuutio/fondi sekä vuorotellen vettä ja valkoviiniä. Anna kieuhua miedolla lämmöllä kannen alla n.20min. Lisää parmesanjuusto sekä mausteet. Paloittele parsat ja sekoita risoton joukkoon.
-
Tarjoile risotto joko pääruokana tai lisukkeena.
Kommentoi reseptiä