Parsarisotto

Parsarisotto
45 min, josta valmisteluaika 15 min
4-6:lle
4dlMyllyn Paras Pitkäriisiä
400gtuoretta parsaa
30gvoita
2sipulia
2valkosipulinkynttä
9dlvettä
1kasvisliemikuutio (tai 1rkl kasvisfondia)
2dlvalkoviiniä
50gparmesanjuustoa
½sitruunan mehu
tuoretta timjamia
sitruunapippuria
suolaa

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan korkeaan kattilaan ja lisää suola. Kuori parsat kevyesti kuorimaveitsellä ja leikkaa niiden tyvestä n.1cm pala pois. Keitä parsoja muutama minuutti, valuta vesi ja jäähdytä hetki.

Pilko sipulit ja valkosipulit pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä hetki pannulla voissa ja lisää riisi. Lisää sekaan kasvisliemikuutio/fondi sekä vuorotellen vettä ja valkoviiniä. Anna kieuhua miedolla lämmöllä kannen alla n.20min. Lisää parmesanjuusto sekä mausteet. Paloittele parsat ja sekoita risoton joukkoon.

Tarjoile risotto joko pääruokana tai lisukkeena.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)