Suppilovahveroriisi-ohratto

Suppilovahveroriisi-ohratto
4:lle
1lsuppilovahveroita (n. 3 dl ryöpättyjä tai n. 50 g kuivattuja)
2rklrypsiöljyä
1-2sipulia (varsineen)
(2-4valkosipulinkynttä)
dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
n.1lkasvislientä (vettä+kasvisfondia)
1dlvalkoviiniä tai tilkka sitruunamehua+vettä
mustapippuria myllystä
suolaa
1-2dlparmesaanijuustoraastetta
tuoretta oreganoa, kirveliä tai rakuunaa

Valmistusohje

Paista sienet isohkossa kasarissa. Jos käytät kuivattuja suppilovahveroita, murenna ne kulhoon ja kaada päälle vähän vettä. Anna turvota 10-15 minuuttia. Käytä liotusliemi riisi-ohraton nesteeksi. Tai sulata pakastetut sienet jääkaapissa kohmeisiksi ennen paistamista. Lisää sienien joukkoon pannulle hienonnetut sipulit ja paista hetki. Mittaa joukkoon Riisi+Ohra ja kuullota kunnes jyvät ovat vähän läpikuultavia. Lisää nesteet. Kypsymisaika on 20-30 minuuttia. Maista suurimoiden kypsyys. Riisi-ohraton kuuluu olla kosteaa, mutta ei puuromaista. Mausta ruoka lopuksi mustapippurilla ja juustoraasteella sekä hienonnetulla tuoreyrtillä. Suppilovahveroriisi-ohratto maistuu yksinäänkin, mutta sopii hyvin syksyllä riistan kanssa ja talvella poronkäristyksen kanssa.

VINKKI: Voit käyttää suppilovahveroiden tilalla kantarelleja, mustia torvisieniä tai muita sieniä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)