Ohrasuurimo-tabbouleh

Ohrasuurimo-tabbouleh
Lisäkkeeksi 6:lle
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
tai Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
1lvettä
1tlsuolaa
palachiliä
Lisäksi:
1isopunasipuli tai 2-3 kevätsipulia varsineen
4tomaattia
½kurkkua
1dlhienonnettua tuoretta persiljaa
1dlhienonnettua tuoretta vahvaa minttua
1dlsitruunamehua
½dloliiviöljyä
½tlsuolaa
½tlrouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Keitä suurimot suolalla ja pilkotulla chilillä maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Kaada lävikköön, huuhdo nopeasti kylmällä vedellä ja valuta. Ohrien kypsyessä leikkaa sipuli, tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Silppua yrtit hienoksi. Lisää kuutiot ja yrttisilppu valutettujen kypsien suurimoiden joukkoon. Purista mukaan sitruunamehu, lisää öljy, mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna suurimosalaatin maustua jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua. Tabbouleh sopii mainiosti lihan, kalan tai kanan ruokaisaksi lisäkkeeksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)