Ohratto

Ohratto, Kuva: Vappu Pimiä
Kuva: Vappu Pimiä
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
tai Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1dlvalkoviiniä
loraus oliiviöljyä
4-5dlkanalientä (kuutiokin käy)
suolaa ja pippuria
nokare voita tai kourallinen raastettua parmesaania

Valmistusohje

Silppua sipulit pieneksi ja kuullota niitä hetki tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon ohrasuurimot, pyörittele hetki. Kaada sekaan myös valkoviini ja anna haihtua. Kaada kattilaan noin 1 dl kanalientä kerrallaan ja pienennä lämpöä.

Hämmennä aina välillä ja lisää nestettä noin desilitra kerrallaan, kunnes edellinen neste on imeytynyt ohraan. Jatka näin, niin kauan kunnes ohra on kypsää, mutta ei mössöä, vaan napakkaa.

Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää juuri ennen tarjoilua joukkoon nokare voita tai parmesaania tai molempia ja tarjoile.

Rikotun suurimon kypsennykseen tällä tavoin menee noin 20–30 minuuttia, kokonaisen noin 10 minuuttia kauemmin. Kokonaisella myös nesteen tarve on vähän enemmän.

Resepti:
Vappu Pimiä, MTV 3 Vapun valtakunta

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)