Ohra on kotimainen, runsaskuituinen ja taloudellinen vaihtoehto riisille.

Esikypsytetty ohra kypsyy melkein yhtä nopeasti kuin riisi, rikottu ohrasuurimo 20 minuutissa ja kokonainen 30 minuutissa.

Täysjyväviljassa on paljon kuitua ja viljaisaa makua.

Ohra sopii niin lisäkkeeksi kuin myös puuroihin. Ohra+riisi on miedompi vaihtoehto niille, joille täysjyväohra tuntuu liian voimakkaalta.

Katso video ohjeen alta, kuinka ohratimbaaleja valmistetaan.

Ainekset 6:lle annosta

2
rkl
öljyä+voita
1
iso sipuli kuutioina
(2-3
valkosipulinkynttä hienonnetuina)
1
rkl
currytahnaa
7
dl
vettä
1
rkl
kasvisfondia
2
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituina
1-2
rkl
sitruunamehua
½
dl
tuoretta persiljasilppua
100
g
parmesaanijuustoraastetta
1
tlk
ranskankermaa (200 g)

Ohje

  1. Kuullota silputtu sipuli öljy-voiseoksessa, lisää suurimot ja currytahna. Anna suurimoiden kuullottua hetken koko ajan sekoittaen. Lisää vesi ja fondi. Anna kiehahtaa ja kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 35 min.
  2. Lisää kuutioidut aurinkokuivatut tomaatit ja sitruunamehu. Anna hetki jäähtyä ja lisää persiljasilppu, parmesaanijuustoraaste ja ranskankerma.
  3. Jaa lisäke muotteihin, annosvuokiin tai mukeihin jäähtymään ja anna olla jääkaapissa, vaikka yön ylikin. Kumoa ennen tarjoilua uuninkestäville tarjoilulautasille ja lämmitä uunissa tai mikrossa.
  4. Tarjoile timbaalit esim. lammas- tai kanaruoan kanssa. Tämä tapa sopii varsinkin juhliin/vieraille. Toki voit tarjoilla ruoan heti valmistuttua ohrattona.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.