Ohratimbaalit

Ohratimbaalit

Ohra on kotimainen, runsaskuituinen ja taloudellinen vaihtoehto riisille. Esikypsytetty ohra kypsyy melkein yhtä nopeasti kuin riisi, rikottu ohrasuurimo 20 minuutissa ja kokonainen 30 minuutissa. Täysjyväviljassa on maun lisäksi kaikki kivennäis- ja hivenaineet kuidun lisäksi mukana. Ohra sopii niin lisäkkeeksi kuin myös puuroihin. Ohra+riisi on miedompi vaihtoehto niille, joille täysjyväohra tuntuu liian voimakkaalta.

Katso video ohjeen alta, kuinka ohratimbaaleja valmistetaan.

6:lle
2rklöljyä+voita
1iso sipuli kuutioina
(2-3valkosipulinkynttä hienonnetuina)
2dlMyllyn Paras Esikypsytetty Kokonainen Ohrasuurimoita
1rklcurrytahnaa
7dlvettä
1rklkasvisfondia
2dlaurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituina
1-2rklsitruunamehua
½dltuoretta persiljasilppua
100gparmesaanijuustoraastetta
1tlkranskankermaa (200 g)

Valmistusohje

Kuullota silputtu sipuli öljy-voiseoksessa, lisää suurimot ja currytahna. Anna suurimoiden kuullottua hetken koko ajan sekoittaen. Lisää vesi ja fondi. Anna kiehahtaa ja kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 35 min. Lisää kuutioidut aurinkokuivatut tomaatit ja sitruunamehu. Anna hetki jäähtyä ja lisää persiljasilppu, parmesaanijuustoraaste ja ranskankerma. Jaa lisäke muotteihin, annosvuokiin tai mukeihin jäähtymään ja anna olla jääkaapissa, vaikka yön ylikin. Kumoa ennen tarjoilua uuninkestäville tarjoilulautasille ja lämmitä uunissa tai mikrossa. Tarjoile timbaalit esim. lammas- tai kanaruoan kanssa. Tämä tapa sopii varsinkin juhliin/vieraille. Toki voit tarjoilla ruoan heti valmistuttua ohrattona.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)