Fenkolista Kana-Riisiohraa rengasvuoassa

Fenkolista Kana-Riisiohraa rengasvuoassa
25 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Fenkolista kana-riisiohraa -resptissä on käytetty hyviä mausteita, jolloin suolaa ei tarvitse erikseen lisätä. Inkiväärinkin määrää voi säätää ruokailijoiden tottumusten mukaan.
  • Tarjoile ruoka heti sellaisenaan ohrattona arkena tai juhlissa vieraille. Voit myös tehdä ruoan ennakkoon; kaada se rengasvuokaan jäähtymään ja anna olla jääkaapissa, kumoa ennen tarjoilua uunin kestävään vuokaan ja lämmitä ruoka uunissa tai mikrossa. 
  • Rengasmallisen risoton keskuksen voi täyttää/koristella näyttävästi esim. salaatinlehdillä, minitomaateilla tai kauniisti leikatuilla hedelmäpaloilla.
  • Katso video ohjeen alta, miten tämä herkullinen ruoka valmistetaan.
noin 4:lle
2rklöljyä
400gmaustamattomia broilerisuikaleita
1iso sipuli kuutioina
dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
1tlcurrya
½-1tlinkiväärijauhetta
tlvalkopippuria
5dlvettä
2dlmango- tai aprikoosimehua (tai säilyketölkin lientä)
1rklkanafondia tai kanaliemikuutio
1fenkoli
n.300gmangoa tai aprikoosia (tuore tai säilyke)

Valmistusohje

  1. Kuullota broilerit ja sipulit öljyssä, lisää Riisi + Ohra ja mausteet. Anna suurimoiden kuullottua hetken koko ajan sekoittaen. Lisää vesi, mehu ja kanaliemivalmiste. Anna kiehahtaa ja kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15 min. Lisää kuutioitu fenkoli ja anna kypsyä vielä 5 min. Lisää lopuksi hedelmäkuutiot. 

  2. Tarjoile ruoka heti sellaisenaan ohrattona tai tee ruoka ennakkoon ja kaada se rengasvuokaan jäähtymään ja anna olla jääkaapissa. Kumoa ennen tarjoilua uunin kestävään vuokaan ja lämmitä ruoka uunissa tai mikrossa. Tämä tapa sopii juhliin/vieraille. Voit tehdä näin ruoan valmiiksi ja saat näyttävän tarjottavan.

  3. Rengasmallisen risoton keskuksen voi täyttää / koristella näyttävästi esim. salaatinlehdillä, minitomaateilla tai kauniisti leikatuilla hedelmäpaloilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)