Tämä on Suomesta saataviin raaka-aineisiin mukailtu ja testattu ohje.

Vietnamissa riisi on yleensä aromaattista jasmiiniriisiä.

Keltaisen värin riisiin saat aasialaisista kaupoista saatavalla turmeric-jauheella tai tavallisista marketeista saatavalla kurkumalla, molempia näitä käytetään Vietnamissa yleisesti.

Chicken stock -jauhe löytyy isoissa kaupungeissa olevista ”Aasian marketeista”, mutta mikäli sitä ei ole, voit käyttää kanafondia tai vastaavaa.

Vietnamilaisessa ruoanlaitossa ei juuri käytetä suolaa, sen sijaan erilaisia aromaattisia hapan-makeakastikkeita ja sokeria.

Ainekset 3-4:lle annosta

2
rkl
kasviöljyä
2
salottisipulia (makeaa pientä sipulia)
1
rkl
jauhettua turmeric- tai kurkumajauhetta
1
rkl
ruokosokeria
1
tl
korianteri-maustejauhetta
1
rkl
chicken stock -jauhetta, kanaliemijauhetta tai -fondia
2
dl
herneitä (säilyke tai pakaste)
1
dl
kookosmaitoa tai -kermaa
(nippu tuoretta korianteria)

Ohje

  1. Keitä riisi etukäteen, mikäli keitettyä riisiä ei ole. Tähteeksi jäänyt riisi käy tähän hyvin.
  2. Kuumenna öljy pannulla, lisää hienoksi silputtu sipuli, mausteet ja keitetty riisi ja sekoita tasaiseksi 2 min, lisää herneet (jos pakasteena, lisää herneet jäisinä). Paista seosta vielä n. 3 minuuttia hämmentäen. Lisää lopuksi kookosmaitoa tai -kermaa ja silppua joukkoon halutessasi vielä tuoretta korianteria.
  3. Tarjoile kalan kanssa, esim. paistettu tonnikala sopii hyvin. Koristele annoslautasten reuna kurkunviipalein ja chilikastikepilkuin sekä tomaattiruusuilla. Katso kuvasta malli.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.