Paistettu vietnamilainen keltainen riisi

Paistettu vietnamilainen keltainen riisi
  • Tämä on Suomesta saataviin raaka-aineisiin mukailtu ja testattu ohje.
  • Vietnamissa riisi on yleensä aromaattista jasmiiniriisiä.
  • Keltaisen värin riisiin saat aasialaisista kaupoista saatavalla turmeric-jauheella tai tavallisista marketeista saatavalla kurkumalla, molempia näitä käytetään Vietnamissa yleisesti.
  • Chicken stock -jauhe löytyy isoissa kaupungeissa olevista ”Aasian marketeista”, mutta mikäli sitä ei ole, voit käyttää kanafondia tai vastaavaa.
  • Vietnamilaisessa ruoanlaitossa ei juuri käytetä suolaa, sen sijaan erilaisia aromaattisia hapan-makeakastikkeita ja sokeria.
3-4:lle
6dlkeitettyä Myllyn Paras Jasmiini Riisiä (2 dl raakana)
2rklkasviöljyä
2salottisipulia (makeaa pientä sipulia)
1rkljauhettua turmeric- tai kurkumajauhetta
1rklruokosokeria
1tlkorianteri-maustejauhetta
1rklchicken stock -jauhetta, kanaliemijauhetta tai -fondia
2dlherneitä (säilyke tai pakaste)
1dlkookosmaitoa tai -kermaa
(nippu tuoretta korianteria)

Valmistusohje

Keitä riisi etukäteen, mikäli keitettyä riisiä ei ole. Tähteeksi jäänyt iriisi käy tähän hyvin.

Kuumenna öljy pannulla, lisää hienoksi silputtu sipuli, mausteet ja keitetty riisi ja sekoita tasaiseksi 2 min, lisää herneet (jos pakasteena, lisää herneet jäisinä). Paista seosta vielä n. 3 minuuttia hämmentäen. Lisää lopuksi kookosmaitoa tai -kermaa ja silppua joukkoon halutessasi vielä tuoretta korianteria.

Tarjoile esim. kalan kanssa, esim. paistettu tonnikala sopii hyvin. Koristele annoslautasten reuna kurkunviipalein ja chilikastikepilkuin sekä tomaattiruusuilla. Katso kuvasta malli.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)