Liki kaikki mitä japanilaiset suuhunsa pistävät perustuu tavalla tai toisella kulttuuriseen lainaan. Vahvin kulinaarinen vaikuttaja on tietenkin naapurimaa Kiina, ja oheinen ohje on vahvasti velkaa vastaavalle kiinalaiselle ruokalajille.

Kananmunien, purjon ja riisin sekoituksen tulee olla herkullisen ilmavaa ja kuohkeaa. Keittokinkkua voit lisätä mukaan jos siltä tuntuu, mutta välttämätöntä se ei ole. Viimeisen silauksen ja hienostunutta paahteisuutta ruokalajille antaa seesamiöljy.

Ainekset 4:lle annosta

6
kananmunaa
1
purjon valkoiset osat hienonnettuna
kasvisöljyä paistamiseen
100
g
keittokinkkua ohueksi suikaloituna
3
rkl
soijakastiketta
3
rkl
sakea
1
rkl
seesamiöljyä
Keitetty riisi:
1
tl
suolaa

Ohje

  1. Riko kananmunat kulhossa ja sekoita hyvin.

  2. Lämmitä öljy pannulla ja paista munat kevyesti kokkeliksi. Nosta sivuun.

  3. Lämmitä öljy kuumaksi pannulla ja paista riisiä pannulla jatkuvasti sekoittaen. Kun riisi alkaa olla kauttaaltaan tasaisesti öljyn peitossa, lisää pannulle hienonnettu purjo, munakokkeli ja kinkku.

  4. Jatka paistamista hetken jatkuvasti sekoittaen. Lisää lopuksi soija, sake ja seesamiöljy.

  5. Sekoita hyvin, maista ja lisää tarvittaessa soijakastiketta tai suolaa. Tarjoa heti.

Keitetty riisi:

  1. Huuhdo riisit siivilässä varovasti käännellen kylmässä vedessä ja vaihda vesi. Toista tämä vaihe kolmesti, kunnes samea huuhteluvesi muuttuu kirkkaaksi.

  2. Laita valutettu riisi kattilaan ja lisää päälle kylmää vettä. Anna riisin liota 30 minuuttia. Kaada vesi pois.

  3. Lisää kattilaan 4 dl kylmää vettä ja suola. Kuumenna. Kun vesi alkaa kiehua, peitä kattila kannella, pienennä lämpöä ja anna hautua erittäin miedolla lämmöllä 15 minuuttia.

  4. Ota kattila pois lämmöltä ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Nostele kuuma riisi kuohkeaksi lastan avulla. Mausta suolalla.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.