Paistettu Thai-riisi eli Thai Fried Rice

Paistettu Thai-riisi eli Thai Fried Rice
25 min, josta valmisteluaika 10 min

Paistettuun riisiin ei yksinkertaisesti voi olla törmäämättä Bangkokin tuhansissa katukeittiöissä, ja ruokalaji esiintyy Thaimaassa takuuvarmasti muodossa tai toisessa joka ikisen ravintolan ruokalistalla. Jokaisella Aasian maalla on oma reseptinsä paistetulle riisille, ja usein kyseessä on edellisiltä aterioilta ylijääneiden riisien ja lisukkeiden hyödyntämisestä. Aasian pyttipannua siis.
Oheinen resepti on vain suuntaa antava ja paistovaiheessa voit upottaa mukaan pilkottuna ja pätkittynä melkein mitä vaan vihreää parsakaalista paksoihin. Broilerin sijasta voit kokeilla ohueksi siivutettua possua tai katkarapuja, ja arkinen jauhelihakin toimii. Tarjoa pilkottujen limeviipaleiden ja kirpsakan prik nam pla -kastikkeen kera.

4:lle
1rklkasvisöljyä
3valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
1punainen chili pilkottuna
2broilerin reisipalaa suupaloiksi leikattuna
5dlkypsää Myllyn Paras Jasmiini Riisiä
1pieni sipuli hienonnettuna
2rklkalakastiketta
2rklsoijakastiketta
1tomaatti ohueksi siivutettuna
1kananmuna
Koristeluun ja tarjoiluun:
Prik nam pla -kastiketta (ohje alla)
1kevätsipuli pilkottuna
1rkukorianteria pilkottuna
1lime neljään osaan lohkottuna
Prik nam pla:
1limen mehu
5rklkalakastiketta (fish sauce)
1punainen chili pilkottuna

Valmistusohje

  1. Lämmitä öljy todella kuumaksi leveällä paistinpannulla tai wokissa. Lisää valkosipuli ja chili. Paista jatkuvasti käännellen muutama sekunti. Lisää pilkottu broileri ja paista jatkuvasti sekoittaen 2-3 minuuttia.

  2. Lisää pannulle keitetty riisi ja sipuli. Jatka paistamista pari minuuttia jatkuvasti käännellen. Siirrä kaikki ainekset pannun toiseen laitaan ja riko vapaaksi jääneelle puoliskolle kananmuna. Sekoita riisi munien joukkoon.

  3. Jaa paistettu riisi kulhoihin. Koristele kevätsipulilla ja korianterilla. Mausta halutessasi valkopippurilla. Viimeistele ripauksella limeä.

Prik nam pla:

  1. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
Resepti:
Mikko Takala, Kuva: Tommi Anttonen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)