Paistettu Thai-riisi eli Thai Fried Rice

Paistettu Thai-riisi eli Thai Fried Rice

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

4 arviota
Valmisteluaika
10 min
Kokonaisaika
25 min

Paistettuun riisiin ei yksinkertaisesti voi olla törmäämättä Bangkokin tuhansissa katukeittiöissä, ja ruokalaji esiintyy Thaimaassa takuuvarmasti muodossa tai toisessa joka ikisen ravintolan ruokalistalla. Jokaisella Aasian maalla on oma reseptinsä paistetulle riisille, ja usein kyseessä on edellisiltä aterioilta ylijääneiden riisien ja lisukkeiden hyödyntämisestä. Aasian pyttipannua siis.

Oheinen resepti on vain suuntaa antava ja paistovaiheessa voit upottaa mukaan pilkottuna ja pätkittynä melkein mitä vaan vihreää parsakaalista paksoihin. Broilerin sijasta voit kokeilla ohueksi siivutettua possua tai katkarapuja, ja arkinen jauhelihakin toimii. Tarjoa pilkottujen limeviipaleiden ja kirpsakan prik nam pla -kastikkeen kera.

Ainekset 4:lle annosta

1
rkl
kasvisöljyä
3
valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
1
punainen chili pilkottuna
2
broilerin reisipalaa suupaloiksi leikattuna
1
pieni sipuli hienonnettuna
2
rkl
kalakastiketta
2
rkl
soijakastiketta
1
tomaatti ohueksi siivutettuna
1
kananmuna
Koristeluun ja tarjoiluun:
Prik nam pla -kastiketta (ohje alla)
1
kevätsipuli pilkottuna
1
rku
korianteria pilkottuna
1
lime neljään osaan lohkottuna
Prik nam pla:
1
limen mehu
5
rkl
kalakastiketta (fish sauce)
1
punainen chili pilkottuna

Ohje

  1. Lämmitä öljy todella kuumaksi leveällä paistinpannulla tai wokissa. Lisää valkosipuli ja chili. Paista jatkuvasti käännellen muutama sekunti. Lisää pilkottu broileri ja paista jatkuvasti sekoittaen 2-3 minuuttia.

  2. Lisää pannulle keitetty riisi ja sipuli. Jatka paistamista pari minuuttia jatkuvasti käännellen. Siirrä kaikki ainekset pannun toiseen laitaan ja riko vapaaksi jääneelle puoliskolle kananmuna. Sekoita riisi munien joukkoon.

  3. Jaa paistettu riisi kulhoihin. Koristele kevätsipulilla ja korianterilla. Mausta halutessasi valkopippurilla. Viimeistele ripauksella limeä.

Prik nam pla:

  1. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

4 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.