Keitetyn riisin paistaminen antaa tutulle raaka-aineelle poikkeuksellisen maukkaan aromin.

Varioi tässä ohjeessa vihanneksia ja käytä sitä mikä on sesongissa juuri nyt.

Seesamiöljy, valkosipuli ja inkivääri kannattaa pitää aina käden ulottuvilla.

Kastikkeiden kanssa ei kannata kursailla: käytä rohkeasti jääkaapin perukoille unohtuneet pullonpohjat.

Ainekset 4:lle annosta

1
dl
paahdettua seesamiöljyä
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
4
cm:n
pätkä inkivääriä, kuorittuna ja raastettuna
1
punainen chili karkeana silppuna
1
vihreä paprika lohkottuna
1
punainen suippopaprika lohkottuna
1
kesäkurpitsa ohuina siivuina
1
dl
soijakastiketta
½
dl
Sweet Chili -kastiketta (tai vastaavaa kaapin perältä löytynyttä maustekastiketta)
1/3
pkt
riisikakkuja
3
kevätsipulinvartta silputtuna

Ohje

  1. Keitä riisi ja anna jäähtyä. Valmistele kasvikset.

  2. Kuumenna grillin parilataso tai laakea paistinpannu ja kaada seesamiöljy pannulle.

  3. Lisää kylmä riisi pannulle ja anna ruskistua kevyesti. Lisää joukkoon kaikki kasvikset ja pyöräytä muutaman kerran sekaisin paistamisen aikana. Mausta soijalla ja maustekastikkeella.

  4. Murskaa riisikakut ja sekoita riisin joukkoon yhdessä kevätsipulisilpun kanssa. Pyöräytä muutaman kerran sekaisin ja tarjoa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.