Grillivihanneksia ja paistettua riisiä

Grillivihanneksia ja paistettua riisiä
25 min, josta valmisteluaika 10 min

Keitetyn riisin paistaminen antaa tutulle raaka-aineelle poikkeuksellisen maukkaan aromin. Varioi tässä ohjeessa vihanneksia ja käytä sitä mikä on sesongissa juuri nyt. Seesamiöljy, valkosipuli ja inkivääri kannattaa pitää aina käden ulottuvilla. Kastikkeiden kanssa ei kannata kursailla: käytä rohkeasti jääkaapin perukoille unohtuneet pullonpohjat.

4:lle
4dlkeittämätöntä Myllyn Paras Jasmiiniriisiä (tai 8 dl keitettyä riisiä)
1dlpaahdettua seesamiöljyä
2valkosipulinkynttä hienonnettuna
4cm:npätkä inkivääriä, kuorittuna ja raastettuna
1punainen chili karkeana silppuna
1vihreä paprika lohkottuna
1punainen suippopaprika lohkottuna
1kesäkurpitsa ohuina siivuina
1dlsoijakastiketta
½dlSweet Chili -kastiketta (tai vastaavaa kaapin perältä löytynyttä maustekastiketta)
1/3pktriisikakkuja
3kevätsipulinvartta silputtuna

Valmistusohje

  1. Keitä riisi ja anna jäähtyä. Valmistele kasvikset.

  2. Kuumenna grillin parilataso tai laakea paistinpannu ja kaada seesamiöljy pannulle.

  3. Lisää kylmä riisi pannulle ja anna ruskistua kevyesti. Lisää joukkoon kaikki kasvikset ja pyöräytä muutaman kerran sekaisin paistamisen aikana. Mausta soijalla ja maustekastikkeella.

  4. Murskaa riisikakut ja sekoita riisin joukkoon yhdessä kevätsipulisilpun kanssa. Pyöräytä muutaman kerran sekaisin ja tarjoa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)