Nasi goreng, eli paistettu riisi on aasiasta tuttu ruoka, joka sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.

Voit käyttää ruokaan omia lempikasviksiasi.

Broilerin tilalla voi käyttää myös tofua, härkistä tai nyhtökauraa.
 

Ainekset 4:lle annosta

9
dl
vettä
1
iso sipuli
2
isoa porkkanaa
100
g
herkkusieniä
200
g
paksoita
2-3
rkl
öljyä
400
g
broilerinfileesuikaleita
2
munaa
2-3
rkl
soijakastiketta
mustapippuria myllystä
tuoretta korianteria

Ohje

  1. Keitä Jasmiini riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta riisi.

  2. Käsittele sillä aikaa kasvikset. Kuori sipuli ja puolita se. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa vinoviipaleiksi. Lohko herkkusienet ja leikkaa paksoi tarvittaessa pituussuunnassa muutamaan osaan.

  3. Kuumenna öljy wokkipannussa ja paista broilerinfileesuikaleet.

  4. Lisää kasvikset ja kääntele kovalla lämmöllä muutama minuutti.

  5. Lisää kypsä riisi ja sekoita.

  6. Riko joukkoon munat ja kääntele, kunnes muna alkaa hyytyä.

  7. Mausta ruoka soijakastikkeella ja mustapippurilla. Tarkista maku.

  8. Ripottele joukkoon runsaasti tuoretta korianteria.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.