Nasi goreng -paistettu riisi

Nasi goreng, eli paistettu riisi on aasiasta tuttu ruoka, joka sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.
Voit käyttää omia lempikasviksia ruokaan.
Broilerin tilalla voi käyttää myös tofua, härkistä tai nyhtökauraa.
3 | dl | Myllyn Paras Jasmiini Riisiä |
9 | dl | vettä |
1 | iso sipuli | |
2 | isoa porkkanaa | |
100 | g | herkkusieniä |
200 | g | paksoita |
2-3 | rkl | öljyä |
400 | g | broilerinfileesuikaleita |
2 | munaa | |
2-3 | rkl | soijakastiketta |
mustapippuria myllystä | ||
tuoretta korianteria |
Valmistusohje
-
Keitä Jasmiini riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Käsittele sillä aikaa kasvikset. Kuori sipuli ja puolita se. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa vinoviipaleiksi. Lohko herkkusienet ja leikkaa paksoi tarvittaessa pituussuunnassa muutamaan osaan.
-
Kuumenna öljy wokkipannussa ja paista broilerinfileesuikaleet.
-
Lisää kasvikset ja kääntele kovalla lämmöllä muutama minuutti.
-
Lisää kypsä riisi ja sekoita.
-
Riko joukkoon munat ja kääntele, kunnes muna alkaa hyytyä.
-
Mausta ruoka soijakastikkeella ja mustapippurilla. Tarkista maku.
-
Ripottele joukkoon runsaasti tuoretta korianteria.
Kommentoi reseptiä