Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija 26-28 cm annosta

125
g
voita tai margariinia
dl
sokeria
1
muna
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan.

  2. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

  3. Käytä piirakkapohjana tai leivo pikkuleipiä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Mitä tekisin murotaikinasta?

Murotaikina sopii hyvin piirakkapohjaksi (piirakkavuoan halkaisija 26-28 cm):

  1. Levitä murotaikina ohuelti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä ohut piirakkapohja marjoilla tai hedelmäpaloilla (ja maustetulla rahkamunaseoksella tai muruseoksella).

  2. Paista 200-asteisen uunin alaosassa 25-40 min.

  3. Voit myös paistaa torttupohjan kypsäksi ilman täytettä ja täyttää sen vasta jäähtyneenä esim. marjoilla tai hedelmillä ja kermavaahdolla tai jäätelöllä.

Murotaikinasta valmistat maukkaita pikkuleipiä:

  1. Lisää taikinaan 1 dl joko kookoshiutaleita, suklaa- tai mantelirouhetta tai mausta taikina lempimausteellasi (esim. inkivääri tai minttu).

  2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.