Ainekset 8-10 palaa annosta

1
annos itse tehtyä ruistaikinaa
Täyte:
2-4
dl
esikäsiteltyjä pakastettuja sieniä tai 350 g herkkusieniä
2-3
sipulia
2
rkl
öljyä
dl
juustolla maustettua kermaa
½
dl
maitoa
3
munaa
100
g
pehmeää sulatejuustoa tai juustoraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
n.1
dl
silputtua kirveliä ja persiljaa

Ohje

  1. Valmista ruistaikina ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä). 
  2. Paista viipaloituja herkkusieniä hetki omassa liemessään, samoin pakastesieniä. Lisää öljy ja suikaloitu sipuli ja kuullota kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta suolalla, ja mustapippurilla ja sekoita joukkoon yrtit.
  3. Vatkaa munien rakenne sekaisin. Vispilöi joukkoon juustolla maustettu kerma, maito ja pehmeä sulatejuusto tai juustoraaste. Levitä sienisipuliseos vuokaan ja kaada päälle munaseos. Ravistele kevyesti.
  4. Kypsennä ensin 225-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia. Vähennä sen jälkeen lämpö 180-200-asteeseen ja nosta ritilä uunin keskiosaan. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia, tai kunnes munaseos on hyytynyt. Kokeile veitsen kärjellä keskeltä. Anna piirakan jäähtyä hetki, ennen nostamista puulaudalle ja leikkaamista paloiksi. Tarjoa lisäkkeeksi salaattia.

Katso myös maukas Sienipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia sienipiirakan reseptejä.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.