Juustoinen sienipiirakka

Myllyn Paras
8-10 palaa
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Täyte:
2-4dlesikäsiteltyjä pakastettuja sieniä tai 350 g herkkusieniä
2-3sipulia
2rklöljyä
dljuustolla maustettua kermaa
½dlmaitoa
3munaa
100gpehmeää sulatejuustoa tai juustoraastetta
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
n.1dlsilputtua kirveliä ja persiljaa

Valmistusohje

Ota jäiset ruistaikinalevyt pakkauksesta, nosta leivinpaperin päälle ja anna sulaa. Yhdistä taikinalevyt nipistämällä molemmilta puolilta. Kauli leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi sopivaan kokoiseen (esim. 29 x 22 cm tai iso pyöreä) mielellään metalliseen vuokaan. Nosta paperin kanssa vuokaan ja painele tasaisesti myös vuoan reunoille. Paista viipaloituja herkkusieniä hetki omassa liemessään, samoin pakastesieniä. Lisää öljy ja suikaloitu sipuli ja kuullota kunnes sipulit ovat pehmeitä. Mausta suolalla, ja mustapippurilla ja sekoita joukkoon yrtit. Vatkaa munien rakenne sekaisin. Vispilöi joukkoon juustolla maustettu kerma, maito ja pehmeä sulatejuusto tai juustoraaste. Levitä sienisipuliseos vuokaan ja kaada päälle munaseos. Ravistele kevyesti. Kypsennä ensin 225-asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia. Vähennä sen jälkeen lämpö 180-200-asteeseen ja nosta ritilä uunin keskiosaan. Jatka kypsentämistä vielä noin 20 minuuttia, tai kunnes munaseos on hyytynyt. Kokeile veitsen kärjellä keskeltä. Anna piirakan jäähtyä hetki, ennen nostamista puulaudalle ja leikkaamista paloiksi. Tarjoa lisäkkeeksi salaattia.

Katso myös maukas Sienipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia sienipiirakan reseptejä.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

aivan ihanaa