Sieniä, kasviksia ja ohraa kuoren alla

Sieniä, kasviksia ja ohraa kuoren alla
1 iso laakea (n. Ø 30 cm) tai 2 pienempää uunivuokaa
Suurimot:
1 ½dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
4 ½dlvettä
1rklkasvisfondia
Salsa:
3tomaattia lohkoina
1punainen chilipaprika (10 cm)
1tlsuolaa
1tlrouhittua mustapippuria
1tlsokeria
2rkllimenmehua
2rkloliiviöljyä
Pannukasvikset ja sienet:
2rklrypsiöljyä
1nippusipuleita varsineen
200gkeräkaalia
2punaista paprikaa
1lkantarelleja, suppilovahveroita tai muita sieniä
Kuori:
1pktMyllyn Paras Neljän Viljan Ruokapiirakkataikinaa (400 g)

Valmistusohje

Keitä suurimoita kasvisliemessä 20 minuuttia. Valmista samaan aikaan salsa sekoittamalla mikserillä kaikki ainekset keskenään. Kun neste on imeytynyt suurimoihin, ota kattila pois liedeltä ja sekoita salsa joukkoon. Jätä maustumaan hetkeksi, laita kansi päälle.

Kuori, puhdista ja suikaloi kasvikset ja sienet. Paista nämä kuumalla pannulla öljyssä rapsakoiksi. Sekoita kasvikset ja suurimo-salsaseos keskenään.

Jaa seos 1 isoon tai 2 pienempään laakeaan uunivuokaan. Kauli sulaneesta taikinasta vuokien kokoiset kannet paistosten päälle. Pistele haarukalla pintaa ja tee siihen pieniä koristeaukkoja. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 20 minuuttia, kunnes taikina saa kauniin värin. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)