Mintulla maustettua hernetahnaa ja lohta! Rapea ja himpun erikoisempi vaihtoehto perinteiselle lohipasteijalle.

Ainekset 16 annosta

½
kg
savulohifileetä
2
rkl
voisulaa
Hernemurska:
200
g
pakasteherneitä
1
rkl
voita
1
rku
tuoretta minttua
½
tl
suolaa

Ohje

  1. Valmista aluksi hernemurska. Sulata herneet kohmeisiksi jääkaapissa tai nopeasti mikrossa. Lisää joukkoon voi, mintunlehdet ja suola. Murskaa sauvasekoittimella karkeaksi rouheeksi. 

  2. Levitä filotaikina-arkit päällekkäin työlaudalle. Leikkaa neljään suorakaiteen (12cm x 35cm) muotoiseen osaan. Penslaa taikinapalat kevyesti voisulalla.

  3. Nosta taikinan päätyyn noin ruokalusikallisen kokoinen lohko savulohta ja päälle puoli ruokalusikallista hernemurskaa. Taittele taikina viistottain siksakkina kolmion mallisiksi nyyteiksi.

  4. Laita nyytit uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa jäljelle jäänyt hernerouhe lisukkeena.

Resepti:
Resepti: Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.