Lohi-hernetaskut

Lohi-hernetaskut
55 min, josta valmisteluaika 35 min

Mintulla maustettua hernetahnaa ja lohta! Rapea ja himpun erikoisempi vaihtoehto perinteiselle lohipasteijalle.

16 kpl
½kgsavulohifileetä
4arkMyllyn Paras Filotaikinaa
2rklvoisulaa
Hernemurska:
200gpakasteherneitä
1rklvoita
1rkutuoretta minttua
½tlsuolaa

Valmistusohje

  1. Valmista aluksi hernemurska. Sulata herneet kohmeisiksi jääkaapissa tai nopeasti mikrossa. Lisää joukkoon voi, mintunlehdet ja suola. Murskaa sauvasekoittimella karkeaksi rouheeksi. 

  2. Levitä filotaikina-arkit päällekkäin työlaudalle. Leikkaa neljään suorakaiteen (12cm x 35cm) muotoiseen osaan. Penslaa taikinapalat kevyesti voisulalla.

  3. Nosta taikinan päätyyn noin ruokalusikallisen kokoinen lohko savulohta ja päälle puoli ruokalusikallista hernemurska.. Taittele taikina viistottain siksakkina kolmion mallisiksi nyyteiksi.

  4. Laita nyytit uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa jäljelle jäänyt hernerouhe lisukkeena.

Resepti:
Resepti: Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)