Tämä ruokaisa ja raikas savukalasalaatti sopii hyvin kesäpäivän lounaaksi tai grilliruoan kylkeen. Salaatin kanssa maistuu rapea saaristolaisnäkkileipä. Pastaa, jota keitetään salaattiin, ei saa keittää liikaa, vaan pastan tulee olla napakkaa hampaissa, siis "al dente". Pastan voi halutessa korvata keitetyillä uusilla perunoilla tai käyttää modernisti yhtä aikaa pastaa ja perunaa. Sesongin mukaan aineita voi vaihdella, ja mikäli savustat itse kalaa, käytä toki sitä.

Ainekset 4 annosta

Salaatti:
4
munaa
300
g
savulohta, perattuja savusilakoita tai muuta savukalaa
1
rasia
luumu- tai terttutomaatteja (n. 250 g)
1
rku
rapeaa salaattia
2–3
dl
vuonankaalia tai babypinaatinlehtiä
3
dl
rucolaa
Lisäksi:
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamicoa
1
tl
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

Ohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan salaattiin "al dente" (n. 7 min) ja valuta lävikössä kylmällä vedellä. Valmistele sillä aikaa muut ainekset.
  2. Keitä munia noin 7 min kiehuvassa vedessä, kaada vesi pois, jäähdytä munat kylmässä vedessä.
  3. Perkaa kalat ruodottomiksi paloiksi.
  4. Kuutioi tomaatit ja jäähtyneet kuoritut munat.
  5. Asettele ainekset kulhoon kauniisti kerroksittain, pirskottele päälle oliiviöljyä, balsamicoa ja rouhaise myllystä mukaan mustapippuria sekä suolaa.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.