Pizzapiirakka

Pizzapiirakka

Tämä pizzapiirakka on suolainen jauhelihapiirakka / tonnikalapiirakka, joka maistuu pizzalle.  Pohjaan käytettävässä pizzajauhoseoksessa on mukana jo suola, joten sitä ei tarvitse lisätä. Pizzapiirakka on nopea tehdä, koska siihen käytetään leivinjauhetta ("pikapizza"). Täytteenä tässä on yhdistettynä jauheliha ja tonnikala sekä ananasta, lisäksi voisi käyttää kasviksia.

pyöreä pizza, halkaisija n. 30 cm
5dlMyllyn Paras Pizzajauhoja
1rklleivinjauhetta
100gmargariinia
1dlmaitoa
Leivitykseen:
Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta
Täyte:
400gpaistettua ja maustettua jauhelihaa
(n.3valkosipulinkynttä)
2rkloreganoa
1rklbasilikaa
1tlmustapippuria
1tlktonnikalaa (140/185 g)
1tlkvalutettua ananasmurskaa (120/200 g)
2-3dljuustoraastetta

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi niiden sekaan margariini ja sekoita lopuksi maito nopeasti joukkoon. Voitele piirakkavuoka, ripottele siihen leseitä. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä piiraalle paistettu ja maustettu jauheliha, tonnikala, ananasmurska ja juustoraaste.

Paista kypsäksi 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Katso myös herkullinen jauhelihapiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita meheviä lihapiirakkareseptejä.

Vinkki: Saat vaihtelua pizzaan korvaamalla jauhelihan kinkulla, savulohella, katkaravuilla tai kasviksilla. Ananaksen voi korvata paprikalla, sienillä, parsalla tai maissilla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Itse olen jättänyt tonnikalan pois, hyvää tuli!