Jauhelihapiirakka Bolognese

Jauhelihapiirakka Bolognese
4–8 annosta ø 27 cm, reuna 4 cm
1kplMyllyn Paras Ruokapiirakkataikina (400 g)
Täyte:
75gpekonia
400gnaudan jauhelihaa tai nauta-sikajauhelihaa
1sipuli
4valkosipulinkynttä
1-2jalapenoa tai chiliä
¾tlsuolaa
½tlpippurisekoitusta
(1tljuustokuminaa)
1prktomaattimurskaa (400 g)
½dlketsuppia
1dlkermaa
Pinnalle:
½rkubasilikaa
100-150gmozzarella-juustoraastetta
100-200gkirsikkatomaatteja
mustapippuria myllystä
hiukan hunajaa

Valmistusohje

Painele sulanut taikina piirasvuoan pohjalle ja reunaan. Pistele pohja haarukalla.

Ruskista silputtu pekoni, jauheliha, silputut sipuli, valkosipuli ja chilit pannussa murumaiseksi. Lisää mausteet, tomaattimurska ja ketsuppi ja hauduta 2–3 minuuttia. Sekoita kerma joukkoon. Kaada haalea seos pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle basilikanlehdet, juustoraaste ja halkaistut kirsikkatomaatit. Pyöräytä mustapippuria myllystä ja valuta ohuet hunajaraidat täyteaineksien päälle.

Paista uunin pohjalla ylösalaisin käännetyn uuniritilän päällä tai uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Tarjoa pääruokana, välipalana tai brunssilla raikkaan vihersalaatin kanssa.

VINKKI: Voit lisätä täytteeseen myös esimerkiksi oliiveja oman maun mukaan.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)