Ainekset 4–8:lle ø 27 cm, reuna 4 cm annosta

Täyte:
75
g
pekonia
400
g
naudan jauhelihaa tai nauta-sikajauhelihaa
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1-2
jalapenoa tai chiliä
¾
tl
suolaa
½
tl
pippurisekoitusta
(1
tl
juustokuminaa)
1
prk
tomaattimurskaa (400 g)
½
dl
ketsuppia
1
dl
kermaa
Pinnalle:
½
rku
basilikaa
100-150
g
mozzarella-juustoraastetta
100-200
g
kirsikkatomaatteja
mustapippuria myllystä
hiukan hunajaa

Ohje

  1. Painele sulanut taikina piirasvuoan pohjalle ja reunaan. Pistele pohja haarukalla.

  2. Ruskista silputtu pekoni, jauheliha, silputut sipuli, valkosipuli ja chilit pannussa murumaiseksi. Lisää mausteet, tomaattimurska ja ketsuppi ja hauduta 2–3 minuuttia. Sekoita kerma joukkoon. Kaada haalea seos pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle basilikanlehdet, juustoraaste ja halkaistut kirsikkatomaatit. Pyöräytä mustapippuria myllystä ja valuta ohuet hunajaraidat täyteaineksien päälle.

  3. Paista uunin pohjalla ylösalaisin käännetyn uuniritilän päällä tai uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.

  4. Tarjoa pääruokana, välipalana tai brunssilla raikkaan vihersalaatin kanssa.

VINKKI: Voit lisätä täytteeseen myös esimerkiksi oliiveja oman maun mukaan.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.