Isoisän piirakka

Isoisän-piirakka
1 t 25 min, josta valmisteluaika 25 min
uunipellillinen
130gsavustettua siansiivua tai pekonia
2suurta sipulia
voita
200graejuustoa
2dlkermaa
425gMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
½tlsokeria
25ghiivaa
1tlsuolaa
¼tlpippuria
ripaus muskottia

Valmistusohje

Sekoita hiiva 2½ dl:aan kädenlämpöistä vettä. Lisää sokeri, suola ja jauhot. Alusta taikina kiinteäksi ja jätä nousemaan 40 minuutiksi. Leikkaa siansivu- tai pekoniviipaleet suupalakokoon. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.

Kuullota sipulit voissa kullankeltaisiksi. Sekoita raejuusto, kerma ja sipulit. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.

Voitele uunipelti voilla. Kauli taikina 3 millin vahvuiseksi, uunipeltiä hieman suuremmaksi levyksi.

Nosta taikina pellille. Levitä sipulitäyte taikinalle ja ripota siansiivusuikaleet päälle. Laita hieman voita pinnalle ja paista 210-asteisessa uunissa 20-25 min.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä, ralliselostaja Tomi Tuominen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Kuulostaa aika hyvältä!
Helppo ja varmaan maukas!