Isoisän piirakka

Myllyn Paras
uunipellillinen
130gsavustettua siansiivua tai pekonia
2suurta sipulia
voita
200graejuustoa
dlkermaa
425gMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
½tlsokeria
25ghiivaa
1tlsuolaa
¼tlpippuria
ripaus muskottia

Valmistusohje

Sekoita hiiva 2½ dl:aan kädenlämpöistä vettä. Lisää
sokeri, suola ja jauhot. Alusta taikina kiinteäksi ja jätä nousemaan 40
minuutiksi.

Silppua siansiivu ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuullota sipulit voissa kullankeltaisiksi. Sekoita
raejuusto, kerma ja sipulit. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.

Voitele uunipelti voilla. Kauli taikina 3 millin
vahvuiseksi, uunipeltiä hieman suuremmaksi levyksi. Nosta taikina pellille.
Levitä sipulitäyte taikinalle ja ripota siansiivusuikaleet päälle. Laita hieman
voita pinnalle ja paista 210-asteisessa uunissa 20-25 min.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä, ralliselostaja Tomi Tuominen

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Kuulostaa aika hyvältä!
Helppo ja varmaan maukas!