Ainekset uunipellillinen annosta

130
g
savustettua siansiivua tai pekonia
2
suurta sipulia
voita
200
g
raejuustoa
2
dl
kermaa
½
tl
sokeria
25
g
hiivaa
1
tl
suolaa
¼
tl
pippuria
ripaus muskottia

Ohje

  1. Sekoita hiiva 2½ dl:aan kädenlämpöistä vettä. Lisää sokeri, suola ja jauhot. Alusta taikina kiinteäksi ja jätä nousemaan 40 minuutiksi.

  2. Leikkaa siansivu- tai pekoniviipaleet suupalakokoon. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.

  3. Kuullota sipulit voissa kullankeltaisiksi. Lisää raejuusto, kerma ja sipulit. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.

  4. Voitele uunipelti voilla. Kauli taikina 3 millin vahvuiseksi, uunipeltiä hieman suuremmaksi levyksi.

  5. Nosta taikina pellille. Levitä sipulitäyte taikinalle ja ripota siansiivusuikaleet päälle. Laita hieman voita pinnalle ja paista 210-asteisessa uunissa 20-25 min.

Resepti:
Makuhetki Jokisen keittiössä, ralliselostaja Tomi Tuominen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.