Galette gruusialaisella lihatäytteellä

Galette gruusialaisella lihatäytteellä
3 kpl
Pohja:
dlMyllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja
3dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
1tlsuolaa
250gvoita tai margariinia
dlkylmää vettä
Täyte:
500gkeräkaalia
dlvettä
400gjauhelihaa
1iso sipuli
2valkosipulinkynttä
1maustekurkku
2prk(à 70 g) tomaattipyreetä
200gkevyttä ranskankermaa (18 %)
2munaa
2tlomenaviinietikkaa
2tlmeiramia
tlsuolaa
1tlchilijauhetta
1tlpaprikajauhetta
¼tlmustapippuria
Pinnalle:
tuoretta oreganoa, meiramia tai muuta yrttiä

Valmistusohje

Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Nypi voi sekaisin jauhojen kanssa. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Suikaloi keräkaali. Laita suikaleet kattilaan veden kanssa ja kuumenna liedellä, kunnes vesi kiehuu. Hauduta 15 minuuttia. Lisää haudutuksen aikana tarvittaessa hieman vettä. Valuta haudutuksen jälkeen ylimääräinen vesi pois. Kypsennä jauheliha pannulla. Hienonna sipuli. Lisää sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet pannulle hetkeksi aikaa pehmenemään. Leikkaa maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita jauheliha-sipuliseokseen maustekurkku, tomaattipyree, ranskankerma, munat, omenaviinietikka ja mausteet. Yhdistä kaalin kanssa. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli taikinapala leivinpaperin päällä isoksi ympyräksi. Käytä tarvittaessa apuna hieman jauhoja estääksesi taikinan tarttumisen. Leikkaa levy viisikulmioksi. Tee jokaiselle sivulle muutaman sentin lovet. Levitä täyte keskelle ja käännä taikinareunat päälle. Painele taikina tiiviiksi saumakohdista. Tee kaksi muuta galettea samaan tapaan. Lopusta taikinasta ja täytteestä saattaa riittää vielä yhteen mini-galetteen. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Ripottele pinnalle ennen tarjoilua tuoreita yrttejä, kuten oreganoa tai meiramia. 

Resepti:
Kinuskikissa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)