Lihikset uunissa

Lihikset uunissa
3 t 45 min, josta valmisteluaika 45 min

Lihikset voi valmistaa uunipellillä ilman uppopaistamista, jolloin niistä ei tule rasvaisia ja säästyt öljyn käryltä. Toki halutessasi voit uppopaistaa nämäkin lihikset kuumassa öljyssä. Lisäksi itse tekemällä voi vaikuttaa jauhelihan laatuun tai käyttää ohjeeseen jauhelihan tilalla ”vegelihaa”.

Käytä valmistaikinaa, pizzataikina sopii hyvin, kun sitä kohottaa riittävän pitkään (2 tuntia huoneenlämmössä). Voit myös itse leipoa taikinan, tällöin ½–1 tunnin kohotus riittää.

6-8 kpl
Taikina:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Pizzataikinaa (320 g)
Tai itse tehty taikina:
dlmaitoa
1rklsokeria
25ghiivaa (½ pkt)
1tlsuolaa
7dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
75gmargariinia tai voita
Täyte:
1dlMyllyn Paras Puuroriisiä
5dlvettä
1tlsuolaa
400gsika-nautajauhelihaa
1sipuli
n. 2valkosipulinkynttä
1tlsuolaa
1tljauhettua maustepippuria
1tlrouhittua mustapippuria
1tlsavupaprikajauhetta
1kpllihaliemikuutio
1rklsinappia
n. ½dltomaattipyreetä
Pinnalle:
voi- tai margariinisulaa
(munaa)

Valmistusohje

  1. Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan eli ota se sulamaan ainakin tunti ennen käyttöä. Voit ottaa taikinan myös jääkaappiin hyvissä ajoin, esimerkiksi aamulla. Älä avaa pakkausta, jotta taikina ei kuivu ja se lähtee kohoamaan.

  2. Voit myös itse leipoa taikinan. Kuumenna neste kädenlämpöiseksi. Liuota siihen sokeri, hiiva ja suola. Alusta jauhot taikinaan, lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva mukaan. Kohota kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä lämpimässä paikassa.

  3. Keitä riisit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Paista jauheliha ja hienonnettu sipuli paistinpannulla ja mausta vahvasti. Lisää seos kypsien riisien joukkoon. Tarkista maku sopivaksi.

  4. Pyörittele kohonneesta pakastepizzataikinasta tai itse tehdystä taikinasta 6–8 ”sämpylää”. Painele ne mataliksi soikeiksi, noin 12 cm × 18 cm levyiksi. Lisää jokaiselle n. 2 rkl täytettä. Voitele reunat vedellä ja nosta aina toinen taikinapuoli täytteen päälle. Painele kiinni.

  5. Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi noin 1–2 tuntia huoneenlämmössä tai laita kohoamaan mietoon, noin 40 asteiseen uunin vähintään 30 minuutiksi.

  6. Voitele lihikset voilla tai margariinisulalla. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15–20 minuuttia. Jos haluat lihiksille tummanruskean värin, voitele piirakoiden pinnat paiston puolivälissä kevyesti munalla.

  7. Voitele uunista ottamisen jälkeen kuumat lihikset vielä kerran voilla tai margariinisulalla. Tarjoile kurkkusalaatin, sinapin ja ketsupin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)