Aurinkoinen tomaatti-fetapiiras

Aurinkoinen tomaatti-fetapiiras

Suolaisen piirakan täytteenä feta-juusto on yksi suosituimpia. Kun yhdistät fetan aurinkokuivattuun tomaattiin, on makunautinto taattu. Nesteenä ei tarvitse olla aina kermaa tai kermaviiliä; esim. kookosmaito tai -kerma sopivat hyvin. Juustotäytteet piirakoissa ovat niin suolaisia, että lisäsuolaa ei tarvita.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija n. 25-30 cm
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)
Täyte:
100gaurinkokuivattua tomaattia suikaleina (valutettuna)
100gfeta-, salaatti- tai muuta vastaavaa juustoa kuutioina (kevytkin käy)
2munaa
1dlkookoskermaa
½tlchilipippuria
dlpinjansiemeniä)

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita täytteen ainekset ja levitä seos vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Kokeile sinihomejuustoa fetan tilalle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (16)

Maistui ihanalle! Piiras oli tosin aika suolaista, joten fetaa olisi mielestäni saanut huuhdella kunnolla puhtaalla vedellä. Kuten joku muu jo ehdotti, puolitetut kirsikkatomaatit ja basilikanlehdet passasivat hyvin ja toivat väriä piiraaseen. 30 minuuttia riitti paistoon oikein hyvin.
Minäkin tumpelo onnistuin. Oli niin hyvää, että joudun lapseni perheelle tekemään perjantaisin yhä uudelleen. Kiitos näistä kaikista resepteistä. Olen innoissani kun onnistun. Pirjo
Kestääkö piirakan rakenne pakastusta?
Piirakan voi pakastaa, rakenne saattaa olla erilainen kuin tuoreessa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tää on hyvä! Itse silppusin joukkoon tuoretta basilikaa ja laitoin muutaman kirsikkatomaatinpuolikkaan leikkauspinta ylöspäin koristeeksi ja väriä antamaan. Sit vielä pari kokonaista basilikan lehteä valmiiden palojen päälle. Ja ehdottomasti kannattaa käyttää kookoskermaa, se on se juttu :)
Voiko tehdä edellisenä iltana valmiiksi ja onko sitten lämmitettynä yhtä hyvää?
Voi hyvin tehdä edellisenä iltana valmiiksi ja lämmittää ennen tarjoilua. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kuulostaa niin herkulliselta, että taidanpa tällaisen pyöräyttää!
Todella hyvänmakuinen ja helppo valmistaa! Aurinkokuivattua tomaattia kun laittaa varoen niin ei tule niin väkevän makuista. 27 cm pyöreällä lasivuoalla meni hieman alle 30 min valmistukseen.
Voiko kookoskerman korvata esim. maidolla?

Pages