Kukkakaali-parsakaalipiirakka

Kukkakaali-parsakaalipiirakka

Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Anu Korhonen.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 28-30 cm
Pohja:
1kplMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina, (380 g)
tai Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte:
2-3rklvoita
1nippu (puna)sipuleita varsineen
400gkukkakaalia (1 pieni)
400gparsakaalia (1 pieni)
1tlsuolaa
1tljauhettua muskottipähkinää
1dltuoretta rakuunaa tai persiljaa hienonnettuna
2dlranskankermaa (1 tlk)
200gmustapippurituorejuustoa
100gmustaleima-emmentaljuustoraastetta
1muna

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla pannussa voissa nopeasti (3-5 min) sipulit varsineen ja pilkotut kaalinnuput, mausta suolalla ja muskottipähkinällä sekä silppua joukkoon myös yrtit. Levitä piirakkapohjalle paistettu sipuli-kaaliseos ja paista 15 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla. Sekoita erikseen ranskankermaan juustot ja muna. Kaada tämä 15 min esipaistetun piirakan päälle. Jatka paistamista 20-30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka ja paksumpi paistos, sitä pidempi paistoaika. Koristele tuoreella rakuuna- tai persiljasilpulla.

VINKKI: Voit tehdä piirakan myös lehtikaalista, jonka pieniä lehtiä tarvitaan noin 1 litra. Hyvää syntyy myös metsäsienisekoituksilla, esim. kantarelleilla ja mustilla torvisienillä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hei, kiitos reseptistä kukkakaali-parsakaalipiirakka! Oli tosi herkullinen!!! Mustapippurituorejuuston sijaan laitoin Kolmen pippurin tuorejuustoa ja kasviksiin hiukan yrttimaustekuutioita ja tein piirakan omaan peruspohjaani. Oli kyllä niin hyvä, että kasvisruokakokeiluihin tuli taas vauhtia! Ranskankerma + tuorejuusto toimi todella hyvin ja toi mehevyyttä. Kuitenkin piirakka oli samaan aikaan lähes raikkaan makuinen...? Juuri sellainen millainen kasvispiirakan tulee ollakin; siihen ei kaipaa lihaa eikä kalaa! Ja vielä tuoretta oreganoa ja villirucolaa päälle niin gourmet on valmis... Kiitos!