Kukkakaali-parsakaalipiirakka

- Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Anu Korhonen.
Pohja: | ||
1 | kpl | Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina, (380 g) |
tai Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g) | ||
Täyte: | ||
2-3 | rkl | voita |
1 | nippu (puna)sipuleita varsineen | |
400 | g | kukkakaalia (1 pieni) |
400 | g | parsakaalia (1 pieni) |
1 | tl | suolaa |
1 | tl | jauhettua muskottipähkinää |
1 | dl | tuoretta rakuunaa tai persiljaa hienonnettuna |
2 | dl | ranskankermaa (1 tlk) |
200 | g | mustapippurituorejuustoa |
100 | g | mustaleima-emmentaljuustoraastetta |
1 | muna |
Valmistusohje
-
Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Valmista täyte paistamalla pannussa voissa nopeasti (3-5 min) sipulit varsineen ja pilkotut kaalinnuput, mausta suolalla ja muskottipähkinällä sekä silppua joukkoon myös yrtit.
-
Levitä piirakkapohjalle paistettu sipuli-kaaliseos ja paista 15 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla. Sekoita erikseen ranskankermaan juustot ja muna. Kaada tämä 15 min esipaistetun piirakan päälle.
-
Jatka paistamista 20-30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka ja paksumpi paistos, sitä pidempi paistoaika. Koristele tuoreella rakuuna- tai persiljasilpulla.
VINKKI: Voit tehdä piirakan myös lehtikaalista, jonka pieniä lehtiä tarvitaan noin 1 litra. Hyvää syntyy myös metsäsienisekoituksilla, esim. kantarelleilla ja mustilla torvisienillä.
Kommentoi reseptiä