Sieni-salviapiirakka Big Brother -talossa

Sieni-salviapiirakka Big Brother -talossa

Tämä resepti on tehty syyskuussa 2013 Julkkis Big Brotheria varten!

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1kplMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)
Täyte:
1rklvoita
1lsieniä, esim. kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
2sipulia varsineen
½tlsuolaa
1tlviherpippuria
1salviaruukku
100gvuohenjuustoa
2dlruokakermaa
1muna

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Esipaista pohjaa 10 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.  Valmista täyte paistamalla puhdistetut pilkotut sienet ja viipaloidut sipulit voissa pannulla, paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä esikypsytetylle pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja osa salvian lehdistä silputtuna. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja jaa viipaleet kahtia, asettele ne vuorotellen loppujen salvian lehtien kanssa piirakan päälle. Sekoita erikseen kermaan muna ja kaada piirakan päälle.  Jatka paistamista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Voit käyttää salvian tilalla rosmariinia. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)