Kasvispiirakka yrttisellä makupohjalla

Kasvispiirakka
50 min, josta valmisteluaika 15 min

Makupohja on mainio tapa saada piirakkapohjiin uusi ulottuvuus. Mausta taikina mielimausteella tai yrtillä. Suolaisen piirakkataikinan maustamiseen käyvät tuliset maut kuten chili, valkosipuli tai pippurit, miedompana sitten curry, paprikajauhe, kurkuma tai tuoreet tai kuvatut yrtit. Voit kokeilla myös syötäviä luonnonyrttejä. Lisäksi makua pohjaan saa vaikkapa juustolla.

 

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
Makupohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
½dltuoretta rosmariinia, rakuunaa tai villiyrttiä
½dlhienoksi raastettua parmesaanijuustoa
1tlkurkumaa (jauhetta)
1rklrypsiöljyä
Täyte:
2pientä sipulia varsineen
1rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1dlaurinkokuivattuja tomaatteja
125gryöpättyä pinaattia (tai nokkosta)
200gtuorejuustoa
150gfetajuustoa
1dlkermaa
1iso muna
½-1tlsuolaa
1tlrouhittua pippurisekoitusta
10kplkirsikkatomaatteja

Valmistusohje

  1. Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Saksi yrtit hienoksi silpuksi, sekoita joukkoon muut pohjan makuaineet ja yhdistä seos taikinan joukkoon käsin puristellen. Taputtele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Paista ne pannulla öljyssä. Suikaloi joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja ryöpätty pinaatti. Anna seoksen kuumentua. Ota lämpö pois ja lusikoi tuorejuusto pannulle, sekoita niin, että se sulaa. Nosta pannu kokonaan pois liedeltä. Sekoita joukkoon fetajuusto karkeina paloina, kerma, muna ja mausteet.

  3. Levitä täyteseos piirakkapohjalle. Jaa päälle puolitetut kirsikkatomaatit.

  4. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 35–40 minuuttia. Koristele halutessasi samoilla tuoreilla yrteillä, joita käytit pohjataikinaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)