Salsaava Kasvispiirakka

Salsaava Kasvispiirakka

Suolaiset piirakat sopivat illanistujaisiin sekä kesällä että talvella. Mausteiden määrän voit säätää ruokailijoiden mieltymyksen mukaan, nuorekkaiden illanistujaisissa tuliset maut saavat kiitosta! Voit halutessasi valmistaa piirakan ennen juhlia, kypsennä viittä vaille kypsäksi ja lämmitä juuri ennen tarjoilua uunissa tai mikrossa kunnolla. Katso videolta, kuinka tämä kasvispiirakka valmistetaan. Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina on runsaskuituinen!

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
TAI itse tehty pohja:
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
125gmargariinia tai voita
1muna
1dlkevytkermaa, soijakermaa tms.
Kasvis-salsatäyte:
1rklmargariinia tai öljyä
1sipulinippu (varsineen)
2porkkanaa suikaleina
1fenkoli
1pieni chilipaprika
½-1dlsalsakastiketta
1tlpippuriseosta tai mustapippuria
1dlaurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna ja suikaloituna
200gkevyt-tuorejuustoa (esim. aurinkokuivattu tomaatti)
2munaa
1retiisinippu tai punainen suippopaprika renkaina

Valmistusohje

Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Tai tee taikina itse. Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva hyvin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin.  Valmista täyte paistamalla suikaloidut sipulit, porkkanat ja fenkoli öljyssä pannussa. Lisää hienonnettu chilipaprika, josta olet poistanut siemenet sekä salsakastiketta ja pippuria. Anna porkkanoiden kypsyä hetki, lisää lopuksi aurinkokuivatut tomaatit. Ota seos pois liedeltä ja sekoita hieman jäähtyneeseen seokseen tuorejuusto ja munat. Levitä täyte piirakkapohjalle, levitä pinnalle retiisit tai paprikat ohuina renkaina. Paista 225 -asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min.

VINKKI: Voit lisätä halutessasi täytteeseen n. 200 g kinkkusuikaleita, lohta, kanaa jne.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)