Pyöreä Ruis-Kaura piirakkataikinapohja on valmis pakastetaikina, jota on helppo pitää kotona pakastimessa leivonnan varalle. 

Tämä ohje on satoa isänpäivän reseptikilpailuun osallistuneilta. "Maukasta kahvipöytään sekä illanistujaisiin kevyenä vaihtoehtona".

Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-28 cm annosta

Täyte:
n.250
g
savukinkkua suikaleina
1-2
punaista paprikaa
20-50
g
purjoa (pieni pala)
1
dl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
2
dl
kermaa
2
munaa
hiven suolaa
hiven sitruunapippuria
hiven valkopippuria

Ohje

  1. Vuoraa voideltu piirakkavuoka sulaneella piirakkataikinalla. Sekoita täyteaineet keskenään ja lisää pohjan päälle.

  2. Paista uunin keskitasolla 175-asteessa n. 30 min.

Katso myös mehevä Kinkkupiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita maukkaita kinkkupiirakkareseptejä.

VINKKI! Kokeile myös klassista kinkkupiirakkaa, johon voi mainiosti käyttää vaikkapa joulukinkun tähteet!

Resepti:
Tuija Palin, Vahto. MTV3 / Arjan Leivontanurkan Isänpäivä-reseptikilpailun parhaimmistoa vuonna 2006.

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

42 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.