Kinkku-paprikapiirakka

Kinkku-paprikapiirakka

Katso lyhytvideolta, miten tämä kätevä piirakka tehdään!

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 26-30 cm
Pohja:
1kplMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)
Täyte:
10cmpurjosipulia renkaina
150gsaunapalvikinkkua suikaleina
1paprika (punainen)
100gmozzarella- tai emmental-juustoraastetta
2munaa
1,5dlranskankermaa (1 tlk)
1tlmustapippurirouhetta
1tlpaprikajauhetta
½dltuoretta hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Levitä pohjalle purjosipulirenkaat sekä kinkku- ja paprikakuutiot. Sekoita juustoraaste, munat, ranskankerma ja mausteet kulhossa ja kaada seos täytteiden päälle.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 25-35 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Onnistuu myös jauhelihalla, lisää tällöin 1 tl suolaa. Kokeile myös Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinalla, niin saat rukiisen pohjan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)