Kinkkupiirakka yrteillä

50 min, josta valmisteluaika 20 min
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1 | pkt | Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa |
Kasvistäyte: | ||
2 | rkl | voi-öljyseosta |
1-2 | kesäsipulia varsineen tai 100 g pakastesipulisekoitusta | |
200 | g | savustettua kinkkua suikaleina |
1 | dl | kermaa |
100 | g | yrttituorejuustoa (esim. Valio Viola yrtti 13%) |
(1 | muna) | |
½ | tl | yrttisuolaa |
1 | dl | tuoretta basilikasilppua |
1 | oksa tuoretta rakuunaa hienonnettuna | |
2 | tomaattia |
Valmistusohje
-
Ota pakastetaikinapohja sulamaan, taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella.
-
Paista sipulisilppu pannulla rasvassa. Levitä se piirakan pohjalle tai laita pohjalle valmista pakastesipulisilppua. Lisää kinkkusuikaleet. Sekoita kerma, tuorejuusto ja halutessasi kiinteämmän täytteen myös muna.
-
Lisää yrttisuola ja yrttisilput joukkoon, kaada piirakkapohjalle. Leikkaa päälle tomaatit lohkoiksi. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min.
Katso myös mehevä kinkkupiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita maukkaita kinkkupiirakkareseptejä.
VINKKI: Kokeile kinkun tilalla kalkkunaleikettä, meetvurstia tai savukalaa. Testaa myös klassista kinkkupiirakkaa!
Kommentoi reseptiä