Kinkkupiirakka yrteillä

Kinkkupiirakka yrteillä
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa
Kasvistäyte:
2rklvoi-öljyseosta
1-2kesäsipulia varsineen tai 100 g pakastesipulisekoitusta
200gsavustettua kinkkua suikaleina
1dlkermaa
100gyrttituorejuustoa (esim. Valio Viola yrtti 13%)
(1muna)
½tlyrttisuolaa
1dltuoretta basilikasilppua
1oksa tuoretta rakuunaa hienonnettuna
2tomaattia

Valmistusohje

Ota pakastetaikinapohja sulamaan, taputtele se vuoan pohjalle ja reunoille, vuokaa ei tarvitse voidella. Paista sipulisilppu pannulla rasvassa. Levitä se piirakan pohjalle tai laita pohjalle valmista pakastesipulisilppua. Lisää kinkkusuikaleet. Sekoita kerma, tuorejuusto ja halutessasi kiinteämmän täytteen myös muna. Lisää yrttisuola ja yrttisilput joukkoon, kaada piirakkapohjalle. Leikkaa päälle tomaatit lohkoiksi. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Katso myös mehevä kinkkupiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita maukkaita kinkkupiirakkareseptejä.

VINKKI: Kokeile kinkun tilalla kalkkunaleikettä, meetvurstia tai savukalaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)