Savukinkkupiirakka

Savukinkkupiirakka

Tämä resepti on Kotikokin ja Myllyn Paras Oy:n kotitalousluokille järjestämän reseptikilpailun satoa. Voittajaksi tuli Itäkeskuksen peruskoulun 9-luokkalaiset, jotka pääsivät ideoimaan uusia piirakkareseptejä Myllyn Paras Pyöreistä Piirakkataikinoista.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
1rklvoita
2sipulia
3munaa
300granskankermaa
100gsavukinkkua
n.½tlpippuria
2-3tlrosmariinia
tlpaprikajauhetta
dljuustoraastetta

Valmistusohje

 Sulata piirakkataikina. Voitele pyöreä piirakkavuoka ja levitä taikina tasaisesti reunoja myöten. Hienonna sipuli ja rosmariini ja kuullota ne pannulla voissa. Riko munat kulhoon ja lisää ranskankermaa, sekoita. Pilko kinkku ja lisää se kulhoon sipulin ja rosmariinin kanssa. Lisää mausteet sekä puolet juustosta seokseen, kaada seos taikinan päälle ja ripottele loput juustosta piirakan päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi.

Resepti:
Joy, Ida, Pihla

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Rosmariini pois, kinkku korvataan savupororouheella.