Tämä resepti on Kotikokin ja Myllyn Paras Oy:n kotitalousluokille järjestämän reseptikilpailun satoa.

Voittajaksi tuli Itäkeskuksen peruskoulun 9-luokkalaiset, jotka pääsivät ideoimaan uusia piirakkareseptejä Myllyn Paras Pyöreistä Piirakkataikinoista.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

1
rkl
voita
2
sipulia
3
munaa
300
g
ranskankermaa
100
g
savukinkkua
n.½
tl
pippuria
2-3
tl
rosmariinia
tl
paprikajauhetta
dl
juustoraastetta

Ohje

  1. Sulata piirakkataikina. Voitele pyöreä piirakkavuoka ja levitä taikina tasaisesti reunoja myöten.

  2. Hienonna sipuli ja rosmariini ja kuullota ne pannulla voissa. Riko munat kulhoon ja lisää ranskankermaa, sekoita.

  3. Pilko kinkku ja lisää se kulhoon sipulin ja rosmariinin kanssa. Lisää mausteet sekä puolet juustosta seokseen, kaada seos piirakkataikinan päälle ja ripottele loput juustosta piirakan päälle.

  4. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi.

Resepti:
Joy, Ida, Pihla

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.