Vuohenjuusto Kinkkupiirakka

Vuohenjuusto Kinkkupiirakka

Juhlapyhien illanistujaisiin voi leipoa kinkun yms. tähteistä piirakan. Uutta makua piirakkaan saat lisäämällä siihen vuohenjuustoa. Voit tehdä piirakkapohjan valmiiseen pakaste ruistaikinaan tai leipoa pohjan itse.

piirakkavuoka (Ø 28-30 cm), n. 6-8:lle
4dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½tlleivinjauhetta
125gmargariinia tai voita
1muna
1dlkevytkermaa tms.
TAI
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
Vuokaan:
voita tai margariinia
Myllyn Paras Korppujauhoja
Täyte:
150gsavukinkkua suikaleina
200gvuohenjuustoa pikkukuutioina
3munaa
1tlksmetanaa (n. 1,2 dl)
1rklpersiljaa
½tlpaprikajauhetta
tlhienonnettua valkopippuria

Valmistusohje

JOS TEET TAIKINAN ITSE: Sekoita ensin leivinjauhe ja sen jälkeen rasva huolellisesti jauhoihin. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25 min. JOS KÄYTÄT PAKASTETAIKINAA: Ota ruistaikina sulamaan. Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. Levitä ruistaikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 25-30 min. Katso myös mehevä kinkkupiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita maukkaita kinkkupiirakkareseptejä.

VINKKI: Myös kalkkunaleike suikaleina tai tonnikala sopivat hyvin piirakkaan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Hyvä! Todella helppo ja nopea resepti (varsinkin jos käyttää pakastetaikinaa).