Quiche Lorraine

Quiche Lorraine
pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
100gsaunapalvikinkkua suikaleina
50gpurjosipulia renkaina
100gmozzarella- tai emmental-juustoraastetta
2munaa
1dlranskankermaa (kevytkin käy)
1tlpaprikajauhetta
½dltuoretta hienonnettua persiljaa
½tlvalko- tai mustapippurirouhetta

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista kinkkusuikaleet ja sipulirenkaat kevyesti pannulla ja levitä ne piiraspohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset ja kaada seoksen päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika. Katso myös mehevä kinkkupiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita maukkaita kinkkupiirakkareseptejä.

VINKKI: Onnistuu myös jauhelihalla, lisää tällöin 1 tl suolaa. Kokeile myös Myllyn Paras Ruistaikinaa, niin saat rukiisen pohjan.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tuli tajuttoman hyvää piirakkaa, ja kaunis vielä.