Savukinkku-fetapiirakka

Savukinkku-fetapiirakka

Esipaista piirakkapohjaa, koska täytettä on reilusti. Ohjeeseen voi käyttää myös muita juustoja kuin fetaa ja palvikinkun tilalla savuporoa tai -riistaa ja saada näin vaihtelua piirakkaan. Tuplaamalla ohjeen ja käyttämällä pohjana kokonainen Iso Lehtitaikinalevy, samalla ohjeella voit tehdä pellillisen piirakkaa, joka riittää isolle juhlaporukalle ja tarpeen mukaan näitä voi tehdä vaikka 2 kpl kiertoilmauunissa.  Paistoaikaan vaikuttaa piirakkavuoan tai uunipellin koko ja näin muodostuvan piirakan paksuus. Katso videolta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat tämän piirakan.

pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
Pohja:
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)/b>
tai Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
TAI
½pktMyllyn Paras Iso Lehtitaikinalevyä (600 g)
Täyte:
200gylikypsää saunapalvikinkkua
10cmpurjosipulia
1dlaurinkokuivattua tomaattia (valutettuna)
200gfeta-, salaatti tai muuta vastaavaa juustoa
½dltuoretta persiljasilppua (tai 1 rkl kuivattua persiljaa)
dlmustapippuri-ruokakermaa (tai kermaa+mustapippuria)
2munaa

Valmistusohje

Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista uunin alimmalla tasolla n. 10 min. Levitä piiraan pohjalle pieneksi kuutioitu saunapalvikinkku, ohuet purjosipulisuikaleet, pienet tomaattipalat, fetajuustokuutiot ja silputtu persilja. Sekoita kerma ja munat ja kaada pohjan päälle. Painele tasaiseksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla vielä n. 30-40 min.

VINKKI: Kokeile savukinkun tilalla savuriistaa tai savuporoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Miksi pitäisi käyttää valmista taikinaa, kun sen tekee itse helposti muutamassa minuutissa?
Taikinan voi toki tehdä itsekin. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Piirakka liian suolainen tällä ohjeella. Kannatta varmaan huuhdella liika suola pois juustosta ja aurinkokuivatuista tomaateista. Muuten ihan mehevä ja hyvä.
Tuli aivan ihana. Kannattaa kokeilla!