Esipaista piirakkapohjaa, koska täytettä on reilusti.
Ohjeeseen voi käyttää myös muita juustoja kuin fetaa ja palvikinkun tilalla savuporoa tai savustettua riistaa ja saada näin vaihtelua piirakkaan.
Tuplaamalla ohjeen ja käyttämällä pohjana kokonainen Iso Lehtitaikinalevy, samalla ohjeella voit tehdä pellillisen piirakkaa, joka riittää isolle juhlaporukalle ja tarpeen mukaan näitä voi tehdä vaikka 2 kpl kiertoilmauunissa.
Paistoaikaan vaikuttaa piirakkavuoan tai uunipellin koko ja näin muodostuvan piirakan paksuus.
Katso videolta, kuinka Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat tämän piirakan.
Ainekset pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm annosta
Ohje
-
Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista uunin alimmalla tasolla n. 10 min.
-
Levitä piiraan pohjalle pieneksi kuutioitu saunapalvikinkku, ohuet purjosipulisuikaleet, pienet tomaattipalat, fetajuustokuutiot ja silputtu persilja. Sekoita kerma ja munat ja kaada pohjan päälle. Painele tasaiseksi.
-
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla vielä n. 30-40 min.
VINKKI: Kokeile savukinkun tilalla savuriistaa tai savuporoa.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Voiko näitä by Anonymous (not verified)