Katkarapu-sinihomejuustopiirakka

Katkarapu-sinihomejuustopiirakka

Suolainen piirakka on ihanaa tarjottavaa kevään juhliin, esim. vappuun.  Käytä pakastetaikinaa, suolainen pyöreä piirakkataikina tai ruistaikina sopivat mainiosti tämän Katkarapu-sinihomejuustopiirakan pohjaksi. Täytteessä sinihomejuusto tuo säväyksen katkarapujen kanssa, sinihomejuuston tilalle voit laittaa halutessasi fetajuustoa. Katso piirakan valmistusvideo ohjeen alta.

pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
Täyte:
n.200gkuorittuja katkarapuja
1sipuli varsineen
75gsinihomejuustomurua
2munaa
dlsinihomejuustokermaa
½tlvalkopippuria

Valmistusohje

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti.  Laita pohjan päälle katkarapuja, jotka olet sulattanut ja valuttanut, pilkottu sipuli, sekä sinihomejuustomuru. Kaada päälle muna-kermaseos ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 30-40 min.

Vinkki: Voit käyttää myös Myllyn Paras Ruistaikinaa (1 pkt) piirakan pohjana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)