Suolainen piirakka on ihanaa tarjottavaa kevään juhliin, esim. vappuun. 

Käytä pakastetaikinaa, suolainen pyöreä piirakkataikina sopii mainiosti tämän Katkarapu-sinihomejuustopiirakan pohjaksi.

Täytteessä sinihomejuusto tuo säväyksen katkarapujen kanssa, sinihomejuuston tilalle voit laittaa halutessasi fetajuustoa.

Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta

Täyte:
n.200
g
kuorittuja katkarapuja
1
sipuli varsineen
75
g
sinihomejuustomurua
2
munaa
dl
sinihomejuustokermaa
½
tl
valkopippuria

Ohje

  1. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Laita pohjan päälle katkarapuja, jotka olet sulattanut ja valuttanut, pilkottu sipuli, sekä sinihomejuustomuru.

  2. Kaada päälle muna-kermaseos ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 30-40 min.

VINKKI: Voit käyttää myös Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa pohjana.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.