Leikkaa punajuuret hyvin ohuiksi viipaleiksi, jotta ne kypsyvät piirakassa.

Punajuuri ja sinihomejuusto rukiisella pohjalla ovat lyömätön makuyhdistelmä.

Kerman ja mustapippurin voi korvata myös mustapippurikermalla.

Ainekset pyöreä uunivuoka, halkaisija 25–30 cm, 6-8:lle annosta

Täyte:
4-5
isohkoa punajuurta (500 g)
175
g
sinihomejuustoa
2
rkl
juoksevaa hunajaa
½
dl
GoGreen kurpitsansiemeniä
½
dl
tuoretta oreganoa tai rakuunaa
dl
kermavalmistetta
1
tl
rouhittua mustapippuria
2
munaa

Ohje

  1. Ota pakastetaikina sulamaan, taputtele se voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Kuori punajuuret ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. Asettele viipaleet piirakkapohjalle limittäin.
  2. Murusta päälle sinihomejuusto. Valuta päälle vielä hunajaa, ripottele kurpitsansiemeniä ja silppua valitsemaasi tuoretta yrttiä.
  3. Sekoita kerma, mustapippurirouhe ja munat. Kaada seos punajuurien päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.