Rukiinen punajuuri-sinihomejuustopiirakka

Punajuuripiirakka
  • Leikkaa punajuuret hyvin ohuiksi viipaleiksi, jotta ne kypsyvät piirakassa.
  • Punajuuri ja sinihomejuusto rukiisella pohjalla ovat lyömätön makuyhdistelmä.
  • Kerman ja mustapippurin voi korvata mustapippurikermalla.
  • Katso valmistusvideo, jossa esiintyvät Arja Elina Laine ja Huomenta Suomen Eva Kela.
pyöreä uunivuoka, halkaisija 25–30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikinaa (380 g)
Täyte:
4-5isohkoa punajuurta (500 g)
175gsinihomejuustoa
2rkljuoksevaa hunajaa
½dlkurpitsansiemeniä
½dltuoretta oreganoa tai rakuunaa
dlkermavalmistetta
1tlrouhittua mustapippuria
2munaa

Valmistusohje

Ota pakastetaikina sulamaan, taputtele se voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Kuori punajuuret ja leikkaa ne hyvin ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä. Asettele viipaleet piirakkapohjalle limittäin. Murusta päälle sinihomejuusto. Valuta päälle vielä hunajaa, ripottele kurpitsansiemeniä ja silppua valitsemaasi tuoretta yrttiä. Sekoita kerma, mustapippurirouhe ja munat. Kaada seos punajuurien päälle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)